Masks zaudējis pasaulē bagātākā cilvēka godu (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kompāniju grupas LVMH vadītājs Bernārs Arno kļuvis par bagātāko cilvēku pasaulē, liecina “Bloomberg” un “Forbes” dati. Pašlaik Arno stabili apsteidz savu tuvāko sekotāju Īlonu Masku.

Pēc “Forbes” datiem, Arno kapitāla apjoms ir 187,1 miljards dolāru, bet pēc “Bloomberg” aprēķiniem – 171 miljards dolāru. Tikmēr Maska bagātību apjoms samazinājies līdz 176,8 miljardiem dolāru pēc “Forbes” aprēķiniem. “Bloomberg” aprēķini ir pieticīgāki – 164 miljardi dolāru.

Maska bagātību kritums sākās pēc sociālā tīkla “Twitter” iegādes, par ko Masks samaksāja 44 miljardus dolāru.

Nostrādājot mēnesi “Twitter” vadītāja amatā, sociālais tīkls pieredzējis masveidīgu darbinieku atlaišanu, kā arī reklāmdevēju bēgšanu no platformas. Nepārdomātā sociālā tīkla pārņemšana negatīvi ietekmējusi Maska aktīvu vērtību, kā arī viņa galveno ienākumu avotu – “Tesla”. Kompānijas akciju vērtība krīt, bet analītiķi arvien biežāk sāk apšaubīt Maska “ģeniāla uzņēmēja statusu”.

Masks par miljardieru reitinga līderi kļuva 2021. gadā, no pirmās vietas izspiežot “Amazon” vadītāju Džefu Bezosu, kurš pašlaik atkāpies uz ceturto vietu. 7. decembrī Arno stundas laikā divas reizes pabija pasaulē bagātākā cilvēka godā, taču “Tesla” un “SpaceX” vadītājs atguva savas pozīcijas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu