Saukas ezera ledū ielūzis un bojā gājis Jēkabpils novada deputāts Raščevskis (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Saukas ezera ledū 15.decembrī ielūzis un gājis bojā Jēkabpils novada domes deputāts Jānis Raščevskis (LA), vēsta Jēkabpils ziņu portāls "Radio1.lv".

Jau vēstīts, ka ceturtdienas vakarā Jēkabpils novada Saukas pagastā Saukas ezerā ielūzis un gājis bojā cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji bojāgājušo atrada apmēram 50 metru attālumā no krasta.

Jēkabpils novada pašvaldība informē, ka Raščevskis dzimis 1954.gada 1.janvārī Omskas apgabala Boļšerečenskas rajona Boļšerečjes sādžā, no Kalupes pagasta izsūtīto ģimenē.

Pēc izsūtījuma gadiem ģimene atgriezās Latvijā, kur Raščevskis pabeidza Kalupes astoņgadīgo skolu, vēlāk vispārējo vidējo izglītību ieguva Špoģu vidusskolā, bet 1977.gadā absolvēja Latvijas Lauksaimniecības akadēmiju. Pēc akadēmijas darbu uzsācis Saukas lauksaimniecības profesionāli tehniskajā vidusskolā par pasniedzēju, bijis direktora vietnieks mācību darbā.

Liela daļa Raščevska darba mūža aizritējusi pašvaldību darbā - viņš bija Lones ciema izpildkomitejas priekšsēdētājs, vēlāk ievēlēts par Saukas pagasta padomes priekšsēdētāju, no 1997. līdz 2009.gadam bijis Jēkabpils rajona padomes priekšsēdētāj. Pēc tam divus sasaukumus strādājis Jēkabpils pilsētas domē, kur bijis arī priekšsēdētāja vietnieks.

Pērn viņš atkal tika ievēlēts par Jēkabpils novada domes deputātu. Paralēli viņš bijis biedrības "Saukas dabas parks" valdes priekšsēdētājs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu