Igaunijas loģistikas kompānija cer, ka Latvijas uzņēmēji palīdzēs turpināt biznesu ar Krieviju (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Raul Mee

Igaunijas dzelzceļa kravu pārvadājumu uzņēmums “Operail” paziņojis loģistikas kompānijai “Katoen Natie Eesti”, ka no jaunā gada pārtrauks kravu pārvadājumus uz un no Krievijas. Latvijas uzņēmēji jau paziņojuši par gatavību pārņemt ienesīgo biznesa virzienu, vēsta “Postimees”.

“Katoen Natie Eesti” galvenā darbības joma ir kakao pupiņu tranzīts, kas tiek īstenots no Mūgas ostas Tallinas pievārtē, piegādājot kakao pupiņas patērētājiem Krievijā.

Pēc “Katoen” ģenerāldirektora Marta Melesa vārdiem, “Operail” paziņoja par sadarbības izbeigšanu pagājušajā nedēļā, un notikušais kļuva par lielu pārsteigumu. Tagad uzņēmumam, visticamāk, nāksies pārtraukt darbību Igaunijā, jo “Katoen” vairs nevarēs nogādāt produkciju Krievijā.

Meless uzsvēra, ka vissliktākā scenārija gadījumā darbu zaudēs visi uzņēmuma darbinieki, kas saistīti ar Krievijas tranzītu, – aptuveni 100 cilvēku. Kompānijas vadītājs piebilda, ka uzņēmums meklēs jaunas piegāžu ķēdes, un risinājums tiks atrasts. Meless norāda, ka ticamākais variants ir Latvija.

“Latvieši jau ir sazinājušies ar mums. Saka, ka ar viņu starpniecību var pārvadāt kravas,” teica Meless.

Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 16 miljonus eiro, un zaudējumu apjoms bija 350 000 eiro.

Iepriekš “Operail” nonāca Igaunijas varasiestāžu redzeslokā, jo valsts pārvaldītā kravas pārvadājumu dzelzceļa kompānija sadarbojās ar uzņēmumiem, kuri turpina aktīvu sadarbību ar Krieviju. Decembra sākumā Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu paziņoja, ka “Operail” nepieciešams atteikties no jebkāda veida biznesa ar Krieviju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu