Rosina neiekasēt IIN par darbiniekam segtu energoresursu sadārdzinājumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) rosina uz gadu iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN) neiekasēt par darbiniekam segtu energoresursu cenu sadārdzinājumu līdz 1800 eiro gadā.

Grozījumiem likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" LDDK uz otro lasījumu rosina IIN likuma normas papildināt ar nosacījumu, ka no maksātāja ienākumiem, par kuriem maksā algas nodokli, izslēdz darba devēja apmaksāto kompensāciju darbiniekam par energoresursu cenu sadārdzinājumu, ja netiek pārsniegti 1800 eiro gadā (vidēji 150 eiro mēnesī).

Organizācija vēstulē Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai aicina regulējumu noteikt uz vienu gadu kā papildu instrumentu energoresursu krīzes pārvarēšanai. Likuma papildinājums nepieciešams, ņemot vērā energoresursu cenu būtisku sadārdzinājumu un esošo inflāciju, lai darba devēji varētu kompensēt darbiniekiem ienākumu samazināšanos, uzskata LDDK.

Darba devēji norāda, ka tāda pati kārtība pašlaik jau noteikta par ēdināšanas izdevumiem, ārstniecības izdevumiem un attālināta darba izdevumu kompensēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu