Video Visām juridiskām personām no 1. janvāra būs obligāta e-adrese (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls
Dators. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

No 1.janvāra obligāta prasība visām juridiskajām personām būs e-adreses lietošana, kas attiecas ne tikai uz uzņēmējiem, bet arī biedrībām, nodibinājumiem un pat reliģiskajām organizācijām, vēsta TV3 Ziņas.

Lai gan prasība stājas spēka jau no 1. janvāra, šobrīd šādu e-pastkastīti izveidojuši vien aptuveni 12 000 juridisko personu – mazāk, kā 10% no tiem, kuriem tas ir obligāts pienākums.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā norāda, kā valsts tā pašvaldību iestādes ar vien straujāk virzās uz digitalizāciju. Plānots, ka tieši e-adrese turpmāk būs balsts lielākajai daļai publiskā sektora komunikācijas. Papīra formāts kļūs par retumu.

Latvijas Darba devēju konfederācijā uzskata, par šobrīd vēl nelielo komersantu skaitu, kuri atvēruši e-adresi, nav pamata satraukties. Ja vajadzēs, reģistrēsies.

Izskan arī pieļāvums, ka daļa ne tikai komersantu, bet arī citu organizāciju no valsts izveidotajām digitālālajām platformām izvairās, jo tās ir pārāk sarežģītas un bieži vien arī neērtas lietotājiem.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu