Rekonstruēta katoļu svētā seja, kuram bija pārsteidzoši liela galva (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Svētais Antonijs no Padujas
Svētais Antonijs no Padujas Foto: Reuters/ScanPix

Jaunā ilustrācijā parādīts, kā varētu būt izskatījies Svētais Antonijs no Padujas – portugāļu priesteris, kurš dzīvoja un mira 13. gadsimtā.

Ņemot talkā datortomogrāfiju, starptautiska pētnieku grupa izveidoja priestera galvaskausa attēlus, pēc kuriem vadoties tālāk tika izveidoti priestera vaibsti. Attēlā mēs nu varam vērot vīrieti ar bļodiņā apgrieztiem brūniem matiem un brūnā uzsvārcī, kas ir viduslaiku franciskāņu mūku ordeņa locekļu tradicionālais matu griezums un apģērbs.

Šī gan nav pirmā reize, kad tiek rekonstruēta šīs reliģiskas figūras seja. 1981. gadā itāļu tēlnieks Roberto Kremesīni izveidoja Sv. Antonija sejas repliku, izmantojot ģipsi. Sv. Antonija galvaskauss ir izrakts, jo to atļāva pāvests Jānis Pāvils II.

Vairāk nekā pēc 30 gadiem 2014. gadā pētnieki vēlreiz rekonstruēja Sv. Antonija seju, izmantojot tikai viņa galvaskausa digitālo kopiju.

Jaunajā pētnieku veikumā izmantotas attīstīta versija 2014. gada procesā izmantotajai tehnikai, un attēls ir evolucionējis 2014. gada attēls, vēstīts izdevumā “Live Science”.

Jāpiemin, ka pētījumā noskaidrojās, ka Sv. Antonijam bija ļoti liela galva. Viņš nomira 1231. gadā Padujā 36 gadu vecumā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu