Veiktas izmaiņas "Izdevniecības "Dienas bizness"" īpašnieku sastāvā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Dienas Bizness" kluba brokastis viesnīcā ''Hotel Roma".
"Dienas Bizness" kluba brokastis viesnīcā ''Hotel Roma". Foto: Ieva Čīka/LETA

Veiktas izmaiņas SIA "Izdevniecības "Dienas bizness"" īpašnieku sastāvā - turpmāk uzņēmums piederēs laikraksta "Diena" galvenajam redaktoram Gatim Madžiņam, uzņēmējam Maitam Laidvē un līdzšinējam īpašniekiem Edgaram Kotam, informēja uzņēmumā.

Līdz šim "Izdevniecības "Dienas bizness"" vienīgais īpašnieks bija Kots, kuram turpmāk piederēs 24% no uzņēmuma kapitāldaļām, tikmēr Madžiņam piederēs 24% kompānijas kapitāldaļu, bet Laidvē - 52%.

Uzņēmumā skaidro, ka darījuma detaļas ir konfidenciālas. Tuvākajās dienās darījums tiks nostiprināts Uzņēmumu reģistrā.

"Izdevniecības "Dienas bizness"" pārstāvji arī informē, ka, noslēdzot šī gada pavasarī sākto mediju grupas restrukturizācijas procesu, no 2023.gada janvāra laikrakstu "Diena" un ar to saistītos drukātos izdevumus izdos "Izdevniecība "Dienas bizness”", kas kļuvusi par attiecīgo preču zīmju lietotāju. Tāpat uzņēmums turpmāk uzturēs portālus "diena.lv" un "db.lv".

Uzņēmumā arī informē, ka no 2023.gada 1.janvāra Madžiņš kļūs par izdevniecības "Dienas bizness" galveno redaktoru.

Jau ziņots, ka "Izdevniecība "Dienas bizness"" 22.decembrī valdē iecelts laikraksta "Diena" galvenais redaktors Madžiņš.

Tādējādi "Izdevniecības "Dienas bizness"" valdē turpmāk būs divi valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs Kots un valdes loceklis Madžiņš.

"Izdevniecība "Dienas bizness"" 2021.gadā strādāja ar 744 205 eiro apgrozījumu, kas ir par 16,1% mazāk nekā gadu iepriekš, taču izdevniecība guva peļņu 126 077 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Izdevniecība "Dienas bizness"" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 821 344 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Kots, kuram pieder arī SIA "Izdevniecība "Dienas Žurnāli"", SIA "Radio TV", SIA "Izdevniecība "Dienas mediji"".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu