Video ⟩ Dienvidkorejas Mēness zonde sasniegusi plānoto orbītu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mēness
Mēness Foto: Unsplash

Dienvidkorejas pirmā Mēness zonde četrus mēnešus pēc starta sasniegusi ieplānoto orbītu ap Zemes pavadoni, trešdien paziņoja Zinātnes ministrija.

Zonde "Danuri" startēja augustā ar Īlona Maska kompānijas "SpaceX" raķeti "Falcon-9" no Kanaveralas zemesraga kosmodroma ASV Floridas štatā.

678 kilogramus smagā zonde, kuras nosaukumā apvienoti korejiešu vārdi "Mēness" un "gūt prieku", vienu gadu riņķos orbītā ap Mēnesi un vāks datus no tā virsmas. Tajā ir seši dažādi instrumenti ūdens un citu elementu meklēšanai. Zonde arī meklēs iespējamās nolaišanās vietas uz Mēness.

Zonde izstrādāta sadarbībā starp Dienvidkorejas valsts institūtu "Korea Aerospace Research Institute" (KARI), citiem Dienvidkorejas institūtiem un ASV Nacionālo aeronautikas un kosmosa pārvaldi (NASA). Tā tika uzbūvēta septiņu gadu laikā.

Dienvidkoreja ir uzsākusi ambiciozu kosmosa izpētes programmu. Jūnijā tā veiksmīgi palaida satelītus civilām vajadzībām Zemes orbītā, izmantojot pašbūvētu starta iekārtu. Dienvidkoreja arī piedalās NASA Mēness izpētes programmā "Artemis".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu