Ņem vērā! Tehnisku iemeslu dēļ atcelts pēdējais vilciens no Valmieras uz Rīgu (2)

Vilciens, kam no Valmieras bija jāizbrauc plkst. 20.16, ir atcelts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pasažieru vilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.
Pasažieru vilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Tehnisku iemeslu dēļ šodien atcelts pēdējais vilciena reiss no Valmieras uz Rīgu.

AS "Pasažieru vilciens" mājaslapā publicēts paziņojums, ka vilciens Nr.864 Rīga - Valmiera, kas no Rīgas izbrauca plkst.17.16, Garkalnē tehnisku iemeslu dēļ apstājies, un šī vilciena pasažieriem bija jāpārsēžas stundu vēlāk sekojošajā vilcienā Rīga - Valga.

Savukārt vilciens Nr. 867 Valmiera - Rīga, kam no Valmieras bija jāizbrauc plkst.20.16, ir atcelts.

Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām.

"Pasažieru vilciena" korporatīvo attiecību daļas vadītāja Sigita Zviedre paskaidroja, ka vilcienam ceļā uz Valmieru radušās tehniskas problēmas, kas liedza turpināt ceļu. Tādēļ pasažieri tika aicināti pārsēsties uz Valgas vilcienu.

Ņemot vērā, ka vilciens līdz Valmierai neaizbrauca, atpakaļreiss uz galvaspilsētu ir atcelts.

Zviedre norādīja, ka rīt vilcieni uz Valmieru kursēs pēc saraksta, jo tiks norīkots cits vilciena sastāvs.

Viņa uzsvēra, ka tie pasažieri, kuri bija paguvuši iegādāties biļetes uz atcelto reisu, var doties uz Rīgu ar citu sabiedrisko transportu vai taksometru un iesniegt pieprasījumu "Pasažieru vilcienam", kas atlīdzinās radušos izdevumus.

Esot nepieciešami skaidri pierādāmi nolūki braukt ar konkrēto vilciena reisu un izdevumu apliecinājumi par citu sabiedrisko transportu.

Tas attiecoties gan uz autobusiem, gan uz taksometriem. Piemēram, varot izvēlēties doties ar taksometru līdz Siguldai un no turienes tālāk doties uz Rīgu.

Jau vēstīts, ka šogad deviņos mēnešos "Pasažieru vilciena" apgrozījums bija 37,146 miljoni eiro, bet peļņa pirms uzņēmumu ienākuma nodokļa bija 579 717 eiro. Savukārt 2021.gadā "Pasažieru vilciens" strādāja ar 44,13 miljonu eiro apgrozījumu, bet uzņēmuma peļņa bija 591 000 eiro.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu