Limbažos strauji pieaugs ēdināšanas izmaksas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Šogad Limbažu novada prognozējamās skolēnu ēdināšanas izmaksas pašvaldībai būs par 106% augstākas nekā pērn jeb 1 517 201 eiro, informēja pašvaldībā.

Savukārt valsts finansējums skolēnu ēdināšanai būs par 45,36% lielāks nekā pērn, sasniedzot 170 082 eiro.

Pagājušā gada pēdējā Limbažu novada domes sēdē apstiprinātas ēdināšanas maksas Limbažu novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs, pirmsskolas izglītības iestādēs un speciālās izglītības iestādē, kur pakalpojumu nodrošina pašvaldības iestāde un, kur pakalpojumu nodrošina ārpakalpojuma sniedzējs.

Pašvaldība skaidro, ka ēdināšanas maksu pārskatīšana bija nepieciešama, jo pieaugušas pārtikas produktu un energoresursu cenas, kā arī augusi minimālā mēneša darba alga. Jaunās ēdināšanas maksas stājās spēkā 1.janvārī.

Apstiprinātās izmaiņas neskar vecāku maksu, jo sadārdzinājumu dotē pašvaldība.

Vecāku maksa par ēdināšanu Limbažu novada pirmskolas izglītības iestādēs ir 2 eiro. 5-6 gadus veciem bērniem obligāto mācību nodarbību laikā par ēdināšanu nav jāmaksā, to nodrošina pašvaldība.

Pamatskolās, vidusskolās un ģimnāzijā 1.-4. un 5.-7.klašu skolēniem ir brīvpusdienas. Valsts budžeta noteiktā mērķdotācija 1.-4.klašu skolēniem no šā gada 1.janvāra ir 1,08 eiro vienam skolēnam dienā, pārējās izmaksas sedz pašvaldība. Vecākiem ir daļēji jāsedz ēdināšana pamatskolu skolēniem, kuri vēlas ēst brokastis un launagu, tāpat 8.-9.un vidusskolas klašu audzēkņiem.

Limbažu novada speciālā pamatskolā ēdināšanas izmaksas no 1.janvāra ir 4,29 eiro, un tās pilnībā sedz valsts.

Lai nodrošinātu ēdināšanu novada pirmskolas izglītības iestādēs, pamatskolās, vidusskolās un ģimnāzijā, pašvaldības finansējums 2022.gadā bija 736 830 eiro, bet valsts finansējums - 117 006 eiro.

Šogad prognozējamās ēdināšanas izmaksas pašvaldībai ir 1 517 201 eiro, valsts finansējums - 170 082 eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu