No applūdušas mājas Jēkabpilī sestdien izglābti pieci cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārkārtas situācija Jēkabpilī
Ārkārtas situācija Jēkabpilī Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šorīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopā ar Valsts policijas darbiniekiem no applūdušas mājas Mežrūpnieku ielā, Jēkabpilī, izglāba piecus cilvēkus, bet vēl divi evakuējās pašu spēkiem, informēja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Tāpat viņa pavēstīja, ka aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji no applūdušās teritorijas Daugavas ielā izglāba un drošībā nogādāja trīs cilvēkus.

Savukārt, apsekojot vairākas dzīvojamās mājas Pļaviņu ielā, cilvēki atteicās evakuēties, neskatoties uz pastāvošo bīstamību.

Gribuste uzsvēra, ka vakar pēcpusdienā un vakarā nepārtraukti tika nodrošināta VUGD amatpersonu dežūra bīstamākajā vietā pie dambja Pļaviņu ielā, lai nekavējoties varētu reaģēt, ja, pārtrūkstot dambim, situācija pasliktinās.

Naktī ugunsdzēsēji glābēji apsekoja Zvejnieku ielu, jo tika saņemta informācija, ka tā applūst. Teritorija tika apsekota un, konstatējot, ka glābēju palīdzība nav nepieciešama, glābēji šodien turpina dežūru Pļaviņu ielā.

VUGD pārstāve norādīja, ka pārējie piesaistītie resursi uz izsaukumiem reaģēs no Jēkabpils daļas, kurā izvietoti papildu personāla un tehniskie resursi. Līdzās tam VUGD pārstāvji kopā ar pašvaldību un citiem iesaistītajiem dienestiem turpina nepārtrauktu darbu pie situācijas novērtējuma un nepieciešamo lēmumu un darbību īstenošanas, lai mazinātu plūdu radīto kaitējumu un apdraudējumu.

Foto: Evakuācija Jēkabpilī 

Ugunsdzēsēji glābēji aicina cilvēkus ievērot operatīvo dienestu un pašvaldības pārstāvju brīdinājumus un aicinājumu evakuēties. Plūdi ir neparedzama dabas katastrofa, kur situācija var mainīties ļoti strauji, radot tiešus draudus cilvēkiem, kas atrodas plūdu skartajā zonā, akcentēja Gribuste.

Kā ziņots, sestdien īsi pēc pieciem rītā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedzis 8,86 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Tikmēr īsi pirms plkst.8 ūdens līmenis sasniedza jau 8,9 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu