Cik dienas mēs atpūtīsimies 2023. gadā? (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Gads tik tikko sācies, bet daudzi jau plāno savu atpūtu. Šī gada kalendārā ir 251 darba diena, bet brīvdienas - 114. RUS TVNET skaidro, kuras 2023. gadā būs tās dienas, kad Latvijas iedzīvotāji varēs atpūsties. 

Tuvākās svētku brīvdienas 2023. gadā būs aprīlī, kad Latvijā tiek svinētas Lieldienas. Šogad svētki būs no 7. līdz 10. aprīlim. Piektdiena, 7. aprīlis un pirmdiena, 10. aprīlis abas ir oficiālas brīvdienas. 

Pēc tam sekos svētku dienas maijā. 

1. maijs ir Darba svētki un Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas diena, kas vienmēr valstī ir brīvdiena. Šogad 1. maijs ir pirmdienā. 

4. maijs - Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas diena. Šogad šie svētki būs ceturtdienā. Valdība lēma, ka par godu šiem svētkiem, būs pat četras brīvdienas pēc kārtas, tieši tāpēc arī piektdien, 5. maijā būs brīvdiena. 

Tiesa gan, šī diena būs jāatstrādā, un tas būs darāms sestdien, 20. maijā. Līdz ar to maija pirmajā nedēļā būs tikai divas darba dienas - otrdiena un trešdiena (attiecīgi - 2. un 3. maijs). 

Jūnijā Latvijā tradicionāli tiek atzīmēti vasaras saulgriežu svētki - Līgo un Jāņi, tāpēc, kā jau katru gadu, 23. un 24. jūnijs būs brīvdienas. Šogad šie datumi iekrīt piektdienā un sestdienā. 

2023. gadā Latvijā tiek svinēti arī Vispārējie dziesmu un deju svētki, kas šogad notiks no 30. jūnija līdz 9. jūlijam. Tā kā 9. jūlijs ir svētku noslēguma diena, tas kalendārā atzīmēts kā sarkanais datums. 9. jūlijs ir svētdiena, līdz ar to pirmdiena, 10. jūlijs Latvijā būs brīvdiena. 

Novembris ir patriotiskākais mēnesis Latvijā - tiek atzīmēta Latvijas Republikas proklamēšanas diena. 18. novembris ir sestdiena, un tas nozīmē, ka brīvdienas būs no 18. līdz 20. novembrim. Pirmdiena būs oficiāla brīvdiena. 

Gada beigās gaidāmi ģimeniskākie svētki - Ziemassvētki un Jaunais gads. 24., 25. un 26. decembrī tiek svinēti Ziemassvētki. Ta kā 23. un 24. decembris ir attiecīgi sestdiena un svētdiena, brīvdienas būs četru dienu ilgumā - līdz pat otrdienai, 26. decembrim ieskaitot. 

Vecgada diena 31. decembris šogad iekrīt svētdienā. Arī pirmdiena, 2024. gada 1. janvāris, būs brīva. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu