Pērn mājokļa pabalstam Rīgā izlietotā summa dubultojusies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Pērn mājokļa pabalstam Rīgā izlietotā summa dubultojusies, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pašvaldība informē, ka, pieaugot komunālajiem izdevumiem, Rīgā pērn turpināja palielināties iedzīvotāju pieprasījums pēc pašvaldības palīdzības mājokļa izdevumu segšanai.

Mājokļa pabalstam 2022.gadā izlietots par 106% jeb 5,95 miljoniem eiro vairāk nekā 2021.gadā.

Savukārt pabalsta saņēmēju skaits pieaudzis par 82% jeb 6813 personām.

Mājokļa pabalstam 2022.gada decembrī izlietots par 700 000 eiro vairāk nekā 2021.gada decembrī, bet pabalsta saņēmēju skaits pieaudzis par 116% jeb 5684 personām.

Pabalsta piešķiršanai tiek vērtēti ģimenes izdevumi, uzkrājumi un piederošie īpašumi, savukārt izmaksājamā pabalsta apjoma aprēķinā tiek arī ņemti vērā normatīvi dažādiem komunālajiem maksājumiem - ne vienmēr mājokļa pabalsts sedz pilnu summu par mājokļa īri un komunālajiem pakalpojumiem, un daļa maksājuma var būt veicama mājsaimniecībai pašai.

Tiesības saņemt pabalstu ir vientuļām personām vai ģimenēm, ja tās deklarējušās un dzīvo Rīgā, to uzkrājumi nepārsniedz 272 eiro, tām pieder ne vairāk kā viena automašīna, ir ne vairāk kā pieci hektāri zemes un neliels skaits saimniecības ēku.

Pabalstam var pieteikties personas, kurām pēc rēķinu apmaksas paliek mazāk nekā 327 eiro pirmajam vai vienīgajam cilvēkam ģimenē un 228 eiro katram nākamajam cilvēkam ģimenē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu