Vieglas austiņas ar teicamu skanējumu - Huawei FreeBuds 5i

Jānis Vēvers
, Tehnoloģiju apskatnieks, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Liela daļa tehnoloģiju kompāniju cenšas aptvert pēc iespējas plašāku patērētāju loku, piedāvājot tiem budžeta, vidējās un Premium klases produktus. Taču manevrēšana un stingru robežu noturēšana starp šīm trim grupām mēdz būt visnotaļ izaicinoša. Zemāko klašu produkti laiku pa laikam saņem labākās tehnoloģijas no augstākajām un nostāda pat maksātspējīgākos pircējus dilemmas priekšā - varbūt šoreiz dot priekšroku lētākam produktam?

Šis piemērs precīzi raksturo Huawei bezvadu austiņu FreeBuds 5i gadījumu. Kopš pirmsākumiem «i» sērija ietvērusi salīdzinoši lētas, bet ikdienas lietošanai pietiekami kvalitatīvas skaņas iekārtas. Taču, šķiet, neviena priekšgājēja nav metusi izaicinājumu augstākas klases produktiem tik ļoti kā FreeBuds 5i.

Tikai 79 eiro vērtās bezvadu austiņas pārmantojušas vairākas iezīmes no flagmaņa Freebuds Pro 2, un par makam draudzīgu cenu piedāvā gaumīgu dizainu, spēcīgus skaļruņus ar trokšņu slāpēšanas sistēmu un ilgu baterijas darbības laiku.

Askētiski modīgas

Par Huawei dizaineru ambīcijām un prasmēm neviens vairs nav jāpārliecina. Uzņēmuma produktu katalogā ir telefoni, viedpulksteņi, austiņas un citi produkti, kas izceļas ar stilu un eleganci.

FreeBuds 5i varētu nodēvēt par mēģinājumu radīt modes tendencēm atbilstošu produktu par nelielu cenu.

Aptuveni 34 gramus smagā kārbiņa ieturēta šai sērijai ierastajā oļa formā. Vienīgi šoreiz arī matētā tekstūra vizuāli atgādina akmeni – ar sīkiem citu krāsu punktiņiem materiālā. Šāds dizains izvēlēts melnās un gaiši zilās krāsas versijām, kamēr baltā ir glancēta. TVNET rīcībā pabijušo zilo variantu neikdienišķās krāsas dēļ var uzskatīt par interesantāko no visiem trim.

Foto: Publicitātes foto

Kārbiņas vāku vietā notur gana spēcīgs magnēts un gludais reljefs mazina risku, ka tas varētu aiz kaut kā aizķerties kabatā vai somā. Līdz ar to netīšas atvēršanās iespēja ir ļoti zema. Pie tam atsevišķs magnēts tur vietā katru ieausi. Pat ja vāks atvērtos, tie neizkristu, jo nelielos, spīdīgos «frībadus» nevar no vietām izdabūt pat ar spēcīgu, apzinātu kratīšanu.

Salīdzinājumā ar priekštečiem, zilganie FreeBuds 5i kļuvuši par 11% vieglāki un nu sver vairs tikai 4,9 gramus katrs. Arī kātiņi sarukuši īsāki, tādēļ kopējā slodze ausij samazinājusies. Joprojām komplektā ir trīs izmēra silikona uzgaļi, lai pielāgotu ieaušus lietotāja auss ejas platumam.

Izmēģinājumu nedēļās stundām ilga austiņu nemitīga lietošana neradīja diskomfortu, un tās turējās savā vietā apbrīnojami labi.

Bagātīgs, skaļš skanējums

Par FreeBuds 5i spēju slāpēt trokšņus var pārliecināties jau pēc vienas ierīces ievietošanas ausī. Tiklīdz noskan paziņojuma signāls, pārņem sajūta, ka vienā pusē skaņas stipri pieklusušas. Ieliekot otru, dzirde jūtami «pasliktinās». Visi apkārtējie trokšņi pieklust un šķiet tāli, pat ja mūzika vēl netiek atskaņota. Bet, kad tā ieskanas, pārējā pasaule «pazūd». FreeBuds 5i 10 mm dinamiskie skaļruņi kopā ar polimēru kompozītmateriālu diafragmu spēj sarīkot patiesi iespaidīga skaļuma koncertu. Turklāt

tie negaidīti labi aptver ļoti plašu skaņas amplitūdu. Operas mākslinieku spalgās balsis burtiski kutina smadzenes, savukārt skaņdarbi ar izteiktiem basiem liek galvai šķietami drebēt.

Skanējums ir tik pārliecinošs, ka ieguvis Hi-Res Audio Wireless jeb Augstas izšķirtspējas bezvadu skaņas sertifikātu.

Foto: Publicitātes foto

Klausoties mūziku maksimālā skaļumā, trokšņu slāpēšana pat nav nepieciešama, jo visas pārējās skaņas tāpat tiek nomāktas. Bet ja tik skaļa dārdoņa neiet pie sirds, var izvēlēties, kādu no trīs aktīvās trokšņu slāpēšanas režīmiem – ultra, vispārējo vai mājīgo, kas attiecīgi pielāgo slāpēšanas intensitāti. Maksimālā līmenī austiņas spēj neitralizēt pat 42 decibelu troksni.

Mākslīgā intelekta atbalstītā trokšņu slāpēšanas sistēma lieti noder ne vien mūzikas klausīšanās laikā, bet arī telefonsarunās,

jo viedā sistēma «attīra» sarunu no liekiem trokšņu piemaisījumiem. Transporta satiksme fonā tiek pieklusināta un pat skaļas ielas malā vairs nav tik bieži jāpārprasa nesadzirdētās frāzes.

Pārslēdzas starp divām ierīcēm

Izmēģinājumu nedēļās FreeBuds 5i tika izmēģinātas ar dažādu zīmolu ierīcēm, un ar visām tās darbojās vienlīdz pārliecinoši. Izņemot vienu austiņu, telefoni nekavējoties pauzēja mūzikas atskaņošanu. Savukārt uzreiz pēc tās ievietošanas atpakaļ ausī, mūzika atsāka skanēt. Problēmas nesagādāja arī pieskārienu komandu došana – dubultpieskāriens pauzei, ilgstošs pieskāriens trokšņu slāpēšanas aktivizēšanai un kātiņa glāstīšana augšup vai lejup skaļuma pieregulēšanai. Pat pirmreizējā savienošana ar telefoniem bija vienkārša, tāpat kā automātiskā pārslēgšanās no vienas ierīces uz otru. Jā,

FreeBuds 5i spēj uzturēt savienojumu ar divām ierīcēm vienlaikus – telefoniem, datoriem, televizoriem vai planšetdatoriem – un pašas pārslēgsies uz ierīci, no kuras nāk skaņa.

Ja datorā klausāties mūziku un tobrīd zvana paralēli pievienotais telefons, FreeBuds 5i nekavējoties piedāvās iespēju atbildēt uz zvanu.

Vēl viens patīkams ieguvums ir mitruma noturības IP54 sertifikācija. Tā nozīmē, ka austiņas spēj pārciest lietu, šļakatas un sviedrus treniņa laikā.

Neraugoties uz austiņu kompaktajiem gabarītiem, tajos iestrādāti 55 mAh akumulatori, kas ar vienu uzlādi darbojas ap 6 stundām.

Ja trokšņu slāpēšanas sistēma izslēgta, tad pat vairāk nekā 7 stundas. Savukārt futrāļa 410 mAh baterijā ir enerģijas krājumi vēl trīs uzlādēm. Tādējādi kopējais lietošanas laiks ir vismaz 18 stundas ar trokšņu slāpēšanu un līdz 28 stundas bez. Pie tam austiņām kārbā jāpavada vien 15 minūtes, lai uzņemtu enerģiju nākamo 4 stundu darbam.

Foto: Publicitātes foto

Kopumā Huawei FreeBuds 5i atstāj ļoti patīkamu iespaidu. Un ja vēl ņemam vērā to 79 eiro cenu, tad nebūs pārspīlēti teikt, ka austiņas pārsniedz gaidīto. Tās ir veidotas no vienkāršākiem materiāliem nekā FreeBuds Pro 2 un neizskatās tik eleganti, taču ir ļoti vieglas, ērtas un arī glītas. Turklāt bagātīgais augstas izšķirtspējas skanējums un efektīvā trokšņu slāpēšanas sistēma varētu pārliecināt pat tos pircējus, kuri šādas cenu kategorijas ierīces parasti pat neaplūko.

Raksts tapis sadarbībā ar Huawei Latvija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu