Meitene, kas raugās no fotogrāfijas, ir skaista. Tā ir 10 gadus vecā Maribella, kuras dzīve aprāvās mirklī, kad 15.janvāra pēcpusdienā viņa Ilūkstes upē uzkāpa uz ledus. Kāpēc todien Maribella kopā ar māsu devās uz upi, vai traģēdiju varēja novērst un kāds ir viņas īsais dzīvesstāsts - tie ir jautājumi, uz kuriem TVNET tiešsaistes žurnāls KLIK meklēja atbildes Ilūkstē.

Google kartē Ilūkstes upe izskatās pēc čūskas - vienos līkumos. Viltīga, saka vietējie. Vasarā tā mēdz izskatīties pēc mazas tērcītes, bet pavasaros mutuļo un trako. Ūdens līmenis te nokrītas, te paceļas pusotru metru. Ledus uz upes neesot nekāds ledus - tā, butaforija. Kad tiek atvērtas slūžas, ledus gabalus aiznes kā pūciņas. Upe bieži pārplūst, tāpēc Pļavas ielas mājām ir augsti pamati.

Dzeltenīgā koka mājā kūp skurstenis, pie ķēdes rej suņuks. Maribella viņu nekad vairs nevedīs garajā pastaigā. Gandrīz nedēļu pēc tam, kad svētdienas vakarā desmit gadus vecā Maribella uzkāpa uz ledus un iekrita upē, sestdien, 20.janvārī, 300 metrus no mājām upē tika atrastas viņas mirstīgās atliekas.

CopyLinkedIn Draugiem X