Četras reizes vairāk nekā Putinam: publiskota informācija par Kremļa propagandistes Simonjanas ienākumiem (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kremļa propagandiste Margarita Simonjana
Kremļa propagandiste Margarita Simonjana Foto: VALERY SHARIFULIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL/EPA

Viena no Krievijas vadošajām propagandistēm Margarita Simonjana pelna četras reizes vairāk, nekā saskaņā ar oficiālajiem datiem saņem Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā viņas ikmēneša ienākumi pārsniedza 40 tūkstošus eiro, vēsta Krievijas mediji.

Simonjana 2021. gadā divos valstij piederošos Krievijas propagandas medijos nopelnīja vairāk nekā 556 tūkstošus eiro.

Propagandiste 2021. gadā nopelnīja četras reizes vairāk nekā Kremļa saimnieks Vladimirs Putins, kuru viņa dēvē par "priekšnieku" (Putina oficiālie ienākumi 2021. gadā - 133 tūkstoši eiro), turklāt viņas ienākumi gadu no gada pieaug, norādīja žurnālisti. 

41 gadu vecā Simonjana savu karjeru sāka kā Čečenijas kara korespondente. Vēlāk, kad pārcēlās uz dzīvi Maskavā, strādājot par žurnālisti ziņu raidījumā "Vesti", kļuva par daļu no "Kremļa žurnālistu loka". Tā neoficiāli tiek dēvēta Vladimiram Putinam pietuvināta žurnālistu grupa, kas viņam vēlamā gaismā ataino notikumus Krievijā un pasaulē.

2005. gadā, būdama vien 25 gadus veca, Margarita Simonjana kļuva par kanāla "Russia Today" (tagad — RT) galveno redaktori.

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda pētījumā atklāts, ka Margarita Simonjana un viņas vīrs Tigrans Keosajans pēdējo gadu laikā izveidojuši plaukstošu "biznesa" impēriju, kas parazitē uz Krievijas budžeta līdzekļiem. Krievijas budžeta un valsts uzņēmumu līdzekļi "tiek apgūti" televīzijas raidījumā "Meždunarodnaja pilorama", kas tiek rādīts valsts uzņēmuma kontrolētajā televīzijas kanālā NTV.

Propagandistu ģimene pelna, pārdodot reklāmas raidījumā dažādiem valsts uzņēmumiem, piemēram, Krievijas nacionālajai aviokompānijai "Aeroflot". Visi līgumi par reklāmas izvietošanu raidījumā tiek slēgti ar vienu uzņēmumu – reklāmas aģentūru "Invento", ko kontrolē Simonjana un Keosajans.

Abiem pieder vēl divas reklāmas aģentūras, kas gūst iespaidīgu peļņu no dažādu valsts institūciju apkalpošanas.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu