"Swedbank" sāks maksāt klientiem procentus arī par uzkrājumu krājrīkā (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

No ceturtdienas, 26. janvāra, "Swedbank" sāks maksāt klientiem procentlikmi 0,3% gadā par uzkrājumiem krājrīkā, pavēstīja bankas pārstāvji.

"Swedbank" Privātpersonu pārvaldes vadītāja Karīna Kulberga informēja, ka par termiņdepozītiem procentus banka atsāka maksāt jau pirms kāda laika. Skaidrojot, kāpēc to likme ir augstāka (par noguldījumiem eiro valūtā - līdz 0,7% gadā, bet ASV dolāros - līdz 1%), viņa norādīja, ka termiņdepozīts paredz fiksētu noguldījuma termiņu, savukārt no krājrīka cilvēks naudu var izņemt jebkurā brīdī pēc vajadzības.

Gan esošajiem, gan jaunajiem "Swedbank" krājrīka lietotājiem par naudas atlikumu krājrīka kontā procenti tiks aprēķināti katras dienas beigās. Savukārt procentus par uzkrājumu banka izmaksās uz krājrīka kontu reizi ceturksnī, automātiski nomaksājot visus nepieciešamos nodokļus. Tas notiks datumā, kas atbilst krājrīka noslēgšanas datumam.

Šobrīd krājrīku izmantojot vairāk nekā 180 000 bankas klientu, un kopumā tajā uzkrāti vairāk nekā 460 miljoni eiro. Gada laikā uzkrājumu apmērs audzis par 35 miljoniem eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu