Rīdziniekiem jāsamaksā nodeva par suņa turēšanu līdz 1. martam (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Galvaspilsētas iedzīvotājiem, kam pieder sešu mēnešu vecumu sasniedzis suns, katru gadu līdz 1. martam ir jāsamaksā nodeva par suņa turēšanu, atgādina Rīgas pašvaldība.

Suņa turēšanas nodeva ir desmit eiro gadā.

No suņa turēšanas nodevas ir atbrīvotas personas ar 1. vai 2. grupas invaliditāti, kā arī personas ar 3. grupas redzes vai dzirdes invaliditāti.

Suņa turēšanas nodeva 50% apmērā ir maksājama par suni, kura reģistrēts īpašnieks ir pensionārs, kā arī par sterilizētu suni.

Pašvaldība skaidro, ka ieņēmumi no suņu turēšanas nodevām tiek ieskaitīti kopējā pašvaldības budžetā, savukārt Rīgas domes Mājokļu un vides departaments pieprasa nepieciešamo finansējumu suņiem paredzētās infrastruktūras izveidošanai un uzturēšanai, kā arī klaiņojošo dzīvnieku populācijas kontroles nodrošināšanai.

Suņa turēšanas nodevas apmaksai Rīgas pašvaldība iesaka izmantot e-pakalpojuma portālu www.latvija.lv. Plašāka informācija par nodevas samaksu: https://latvija.lv/lv/PPK/dzives-situacija/apakssituacija/p5577.s12088.t1/ProcesaApraksts

Veicot maksājumu, ir norādāms suņa īpašnieka uzvārds, personas kods un suņa identitātes numurs, kas norādīts sunim implantētajā mikroshēmā.

Suņa īpašniekam pēc Rīgas pašvaldības policijas pieprasījuma ir pienākums uzrādīt suni, to nofiksējot, lai varētu droši un netraucēti veikt mikroshēmā iekļauto datu iegūšanu.

Tāpat tiek atgādināts, ka suņa īpašnieks var saņemt pie praktizējoša veterinārārsta ikgadējo suņa turēšanas žetonu, kas ir apliecinājums suņa vakcinācijai pret trakumsērgu un suņa turēšanas nodevas nomaksai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu