Krievija atradusi savas naftas pircēju, taču ir kāda būtiska nianse (16)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix.

Krievija sankciju dēļ zaudējusi savu nozīmīgāko naftas noieta tirgu – Eiropu. Tieši tādēļ agresorvalsts meklē iespējas, kam pārdot savu naftu. Kļuvis zināms, ka par Krievijas naftas pircēju kļūs Pakistāna, vēsta “Unian”.

Kā paziņojis Pakistānas naftas ministrs Musadiks Maliks, Pakistāna un Krievija pašlaik noslēdz visus darījuma juridiskos jautājumus, tostarp arī saistībā ar valūtu, kādā norēķināties par naftu. Paredzams, ka norēķini par naftu nenotiks dolāros. Maliks norādījis, ka Pakistāna lēto Krievijas naftu sāks saņemt aprīlī.

“Martā ar Krieviju tiks noslēgtas visas komerciālās nianses, pēc kā Pakistāna saņems lētu naftu. Tas būs izdevīgi abām pusēm,” teica Maliks.

Tiek norādīts, ka pēc vienošanās ar Krieviju, Pakistāna sāks izstrādāt savu enerģētiskās drošības plānu. Tas paredz arī sašķidrinātās dabasgāzes un citu naftas produktu importu, un tiek plānots, ka gāzes piegāžu projekts tiks īstenots līdz 2023. gada beigām.

2023. gada janvārī Krievija un Pakistāna konceptuāli vienojās par naftas un tās produktu piegādēm. Šeit gan jāņem vērā, ka Krievija piegādās Pakistānai naftu par ievērojami samazinātu cenu, un tas pats attieksies arī uz Krievijas benzīnu un dīzeļdegvielu. Pagaidām nav skaidrs, vai nafta Pakistānai tiks piegādāta par cenu, kas zemāka par G7 un Eiropas Savienības noteiktajiem cenu griestiem – 60 dolāriem par barelu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu