Meteņu svinības Kalnciema kvartālā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

4.februārī plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartāla tirgū notiks Meteņu svinības! Latvijas mājražotāji un zemnieki sagatavos svētku gardumus - tiks vārīta pupiņu zupa un uz dzīvās uguns gatavoti tradicionāli ēdieni, bet Kalnciema kvartālu ieskandinās tautas mūzikas grupa "Teikas muzikanti". Galerijā varēs atrast un piemērīt vilka, kazas, lapsas un citu dzīvnieku košās maskas, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās.

Kalnciema kvartāla tirgotāji sarūpēs svētku ēdienkarti - apmeklētāji tiks cienāti ar karstu pupiņu zupu, pīrāgiem, sklandraušiem un citiem gardiem ēdieniem. Hogroast uz iesma grilēs Latvijas cūkgaļu un piedāvās pagatavot burgerus. Sasildīties ar karstiem dzērieniem un zāļu tēju varēs Kalnciema kvartāla kafejnīcā. Tradicionāli šie svētki tiek gaidīti ar prieku, tāpēc bērni un pieaugušie aicināti vizināties Kalnciema kvartāla karuselī. Svētkos īpašs atradums būs mākslinieces Jevgeņijas Kiļupes krāšņās Latvijas mežos un mājās mītošo dzīvnieku maskas, kas darinātas senajā papjē mašē tehnikā. Tās varēs piemērīt un iegādāties galerijā.

Plkst.10.30 Meteņus Kalnciema kvartāla pagalmā ieskandinās tautas mūzikas grupa "Teikas muzikanti", kas iesaistīs apmeklētājus jautrās rotaļās, dziesmās un dejās. Savukārt no plkst.11.00 galerijā ikviens aicināts izgatavot savu atstarotāju vai nozīmīti radošajā darbnīcā, lai gada tumšajā laikā uz ielas justos drošāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu