Infografika "Eurostat": Latvijā decembrī ražotājcenām straujāks kāpums nekā ES un eirozonā vidēji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Latvijā rūpniecības ražotājcenas pērn decembrī salīdzinājumā ar 2021.gada pēdējo mēnesi palielinājušās par 49,4%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" piektdien publicētie dati.

Straujāks kāpums starp visām ES dalībvalstīm reģistrēts vien Ungārijā (+62,7%). Lietuvā ražotājcenas palielinājušās par 31,2%, bet Igaunijā – par 17,7%.

Kāpums decembrī fiksēts visās ES dalībvalstīs.

ES dalībvalstīs vidēji ražotājcenas decembrī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada pieaugušas par 25,2%, bet eirozonā – par 24,6%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – novembri - ražotājcenas ES palielinājušās par 1,2%, bet eirozonā tās augušas par 1,1%

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi ražotājcenas palielinājušās 19 ES dalībvalstīs. Lielākais pieaugums fiksēts Īrijā (+43,2%), Bulgārijā (+6%) un Zviedrijā (+4,4%). Latvijā ražotājcenas decembrī salīdzinājumā ar novembri augušas par 1,6%, bet Igaunijā reģistrēts kāpums par 0,8%.

Savukārt ražotājcenas mēneša salīdzinājumā sarukušas astoņās ES dalībvalstīs, no kurām straujākais kritums bijis Portugālē (-3,2%), Horvātijā (-2,6%), Slovākijā (-2,5%) un Lietuvā (-2,4%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu