Video Zelenskis Parīzē ticies ar Makronu un Šolcu (3)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Trešdienas vakarā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pēc viesošanās Londonā ieradies Parīzē, Francijā. Zelenskim Parīzē paredzēta tikšanās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Vācijas kancleru Olafu Šolcu.

Vācija turpinās sniegt militāro atbalstu Ukrainai, "cik ilgi tas būs vajadzīgs", Šolcs sacīja Zelenskim, piebilstot, ka "Krievijai nevajadzētu uzvarēt šajā karā".

"Es sūtu skaidru vēsti Briselei: Ukraina pieder Eiropas saimei," sacīja Šolcs.

Makrons tikšanās laikā sacīja, ka Parīze "turpinās savus centienus" piegādāt ieročus Kijivai.

"Krievija nevar un nedrīkst uzvarēt šajā karā. Kamēr Krievija turpina uzbrukt, mēs turpināsim piemērot nepieciešamo militāro atbalstu, lai saglabātu Ukrainu un tās nākotni," sacīja Francijas prezidents.

Makrons un Šolcs jūnijā bija kopīgi apmeklējuši Zelenski Kijivā un viņam apsolījuši atbalstu Ukrainas kā Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statusam.

Jau vēstīts, ka  Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks trešdien paziņoja, ka Lielbritānijas tanki "Challenger 2" tiks izvietoti Ukrainā nākamajā mēnesī.

"Ukraiņu apkalpes, kas ieradās pagājušajā nedēļā, nākamajā mēnesī izmantos "Challenger 2" tankus, lai aizstāvētu Ukrainas suverēno teritoriju," kopīgā preses konferencē ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski pavēstīja Sunaks.

Viņš ar Zelenski apmeklēja armijas bāzi Anglijas dienvidrietumos, kur tiek apmācīti ukraiņu karavīri.

Sunaks pavēstīja, ka attiecībā uz militāro palīdzību Ukrainai "nekas nav noņemts no galda", un iznīcinātāji bija "sarunas daļa".

Viņš arī norādīja, ka viņa valdība paātrina militārā aprīkojuma piegādi, lai nodrošinātu, ka tas Ukrainā nonāk nedēļu, nevis mēnešu vai gadu laikā.

Runājot par "Typhoon" reaktīvajām lidmašīnām, Sunaks pavēstīja, ka tās ir ļoti sarežģītas, un var paiet trīs gadi, lai apmācītu pilotu ar tādu lidot.

Paredzēts, ka ceturtdien Zelenskis ieradīsies Briselē, kur mudinās Eiropas Savienības līderus paātrināt bruņojuma piegādes Kijivai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu