Video ⟩ Britu premjers: Lielbritānijas tanki Ukrainā nonāks martā; Vācija tankus sola līdz aprīlim (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Madis Veltman

Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks trešdien paziņoja, ka Lielbritānijas tanki "Challenger 2" tiks izvietoti Ukrainā nākamajā mēnesī.

"Ukraiņu apkalpes, kas ieradās pagājušajā nedēļā, nākamajā mēnesī izmantos "Challenger 2" tankus, lai aizstāvētu Ukrainas suverēno teritoriju," kopīgā preses konferencē ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski pavēstīja Sunaks.

Viņš ar Zelenski apmeklēja armijas bāzi Anglijas dienvidrietumos, kur tiek apmācīti ukraiņu karavīri.

Sunaks pavēstīja, ka attiecībā uz militāro palīdzību Ukrainai "nekas nav noņemts no galda", un iznīcinātāji bija "sarunas daļa".

Viņš arī norādīja, ka viņa valdība paātrina militārā aprīkojuma piegādi, lai nodrošinātu, ka tas Ukrainā nonāk nedēļu, nevis mēnešu vai gadu laikā.

Runājot par "Typhoon" reaktīvajām lidmašīnām, Sunaks pavēstīja, ka tās ir ļoti sarežģītas, un var paiet trīs gadi, lai apmācītu pilotu ar tādu lidot.

Vācija cer pirmos tankus Ukrainai piegādāt līdz aprīlim

Vācija un tās sabiedrotie tanku "Leopard 2" pirmo bataljonu varētu piegādāt Ukrainai līdz aprīlim, trešdien sacīja Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss.

"Es uzskatu, ka mēs varēsim piegādāt vismaz vienu bataljonu šā gada pirmajos četros mēnešos. Varbūt trīs mēnešos," vizītes gaitā Varšavā sacīja ministrs.

"Un tad mums, protams, ir jāturpina, cik vien ātri iespējams," viņš piebilda.

Pistoriuss paskaidroja, ka viņš runā par "Ukrainas bataljonu, tas nozīmē 31 tanku".

Nākamie bataljoni sekos šajā un nākamajā gadā, norādīja ministrs.

Pēc intensīvas Kijivas un sabiedroto kampaņas Vācija nule devusi zaļo gaismu kaujas tanku "Leopard" nosūtīšanu uz Ukrainu.

Vācija nosūtīs 14 tanku "Leopard 2", kā arī devusi atļauju sabiedrotajiem reeksportēt šos kaujas tankus.

Polija solījusi piegādāt 14 un Kanāda četrus. Arī Norvēģijas, Somija, Spānija un Portugāle paudušas apņēmību piegādāt tankus, konkrētu skaitu pagaidām neminot.

Otrdien Dānija, Vācija un Nīderlande solīja, ka Ukraina "tuvāko mēnešu laikā" saņems vismaz 100 tankus "Leopard 1".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu