"VS Energy" grupas uzņēmumi ieguldījuši vairāk nekā pusmiljonu eiro elektroapgādes atjaunošanā Hersonas apgabalā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas akcionāriem piederošās Ukrainas elektrosadales tīklu uzņēmumu grupa "VS Energy" ieguldījusi vairāk nekā 500 000 eiro elektroapgādes atjaunošanā Hersonas apgabalā, Ukrainā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Hersonas apgabalā Krievijas nodarīto postījumu dēļ 77 apdzīvotas vietas un vairāk nekā 35 500 iedzīvotāju dzīvo bez elektrības, un visvairāk bojātas divas galvenās apakšstacijas Berislavas un Hersonas rajonā - šo kritiskās infrastruktūras objektu atjaunošanai nepieciešami vismaz 6,4 miljoni eiro.

Uzņēmumu grupa "VS Energy", kura apvieno piecus Ukrainas elektroenerģijas sadales tīklu operatorus, līdz šim infrastruktūras atjaunošanā ieguldījusi jau 25,2 miljonus grivnu jeb aptuveni 630 000 eiro, tomēr grupas pārstāvji norāda, ka "bez starptautiskās palīdzības neiztikt".

Pēc sākotnējām "VS Energy" grupas speciālistu aplēsēm kopējais "Hersonoblenergo" nodarīto zaudējumu apmērs ir aptuveni divi miljardi grivnu jeb 50 miljoni eiro, taču, lai pakāpeniski atjaunotu sadales tīklu darbaspēju minimālajā režīmā, būs nepieciešamas investīcijas 747 miljonu grivnu jeb 18,7 miljonu eiro apmērā.

Apakšstaciju pilnvērtīgai darbībai Hersonas reģionā ir nepieciešams dažādu kategoriju aprīkojums, kā arī starptautisko partneru un brīvprātīgo organizāciju finansiāls atbalsts. Iepriekš "Hersonoblenergo" ir saņēmis daļēju palīdzību iekārtu atjaunošanai no Sarkanā Krusta, vairāk kā 600 tūkstošus eiro ieguldījusi arī "VS Energy" grupa, bet problēmu mērogs prasa plašāku risinājumu.

Kā teikts "VS Energy" mājaslapā, kopš 2014.gada kompānijas akcionāri ir arī Latvijas pilsoņi Valts Vīgants, Vilis Dambiņš un Artūrs Albergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu