Eiropas Savienības civilās aizsardzības eksperti ieradušies Turcijā; viņu vidū arī Latvijas pārstāve

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: KHALIL ASHAWI

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Resursu pārvaldīšanas nodaļas vecākā inspektore Kristīne Fedotova kā viena no 11 Eiropas Savienības (ES) civilās aizsardzības ekspertu komandas locekļiem ieradusies postošās zemestrīces skartajā Turcijā un ekspertu komanda sākusi darbu notikuma vietā, informēja VUGD.

Pirmdien Eiropas Komisijas Ārkārtas situāciju reaģēšanas un koordinēšanas centrs (ERCC) saņēma Turcijas palīdzības pieprasījumu un nākamajā dienā Eiropas Komisija mobilizēja un nosūtīja civilās aizsardzības ekspertu komandu, lai atbalstītu Turcijas atbildīgo dienestu darbu notikuma vietā, ienākošās starptautiskās palīdzības saņemšanu, palīdzētu apzināt kritiskās vajadzības notikuma vietā, koordinētu sadarbību ar citām starptautiskām organizācijām notikuma vietā, kā arī palīdzētu novērtēt katastrofas radītās sekas.

Plānots, ka Fedotova misijā atradīsies līdz 25.februārim un komandā veiks informācijas pārvaldības eksperta pienākumus.

Atbilstoši ES civilās aizsardzības mehānismam, Eiropas Komisijas izveidotā ekspertu grupa nodrošinās Turcijā ienākošās ES dalībvalstu palīdzības koordināciju, sniegs atbalstu Turcijas iestādēm un notikuma vietā sadarbosies ar citām palīdzības organizācijām. Tāpat grupa koordinēs palīdzības sniegšanu un novērtēs situāciju, tādējādi palīdzot noteikt cita veida vajadzības, kas nepieciešamas sekmīgai situācijas pārvaldīšanai.

Zemestrīcē bojāgājušo skaits Turcijā un Sīrijā ceturtdien pārsniedzis 16 000 cilvēku, glābējiem turpinot ēku gruvešos meklēt izdzīvojušos.

Saskaņā ar amatpersonu un mediķu datiem Turcijā gājuši bojā vismaz 12 873 cilvēki, bet ievainoti 62 937, vēsta valsts ziņu aģentūra "Anadolu", atsaucoties uz katastrofu pārvaldības aģentūru AFAD. Sīrijā zemestrīce prasījusi 3162 cilvēku dzīvības, bet ievainoti vairāk nekā 5000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu