Sāremā gaļas pārstrādes uzņēmums atsauc produkciju; atklāta listērijas baktērija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Listērijas
Listērijas Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Sāremā salā bāzētais gaļas pārstrādes uzņēmums "Saaremaa Lihatoostus" piektdien paziņoja, ka atsauc zīmola "Kuumsuitsu Saaremaa Saunasingid" karsti kūpinātu šķiņķi, jo kompānijas paņemtajā produkta paraugā atklāti listērijas monocitogēni.

Igaunijas Lauksaimniecības un pārtikas departamenta pārtikas nodaļas vadītāja Svetlana Jankovenko apstiprināja, ka institūcija ir saņēmusi atbilstošu informāciju no "Saaremaa Lihatoostus".

"Kompānija informēja aģentūru par atklāti un veiktajiem piesardzības pasākumiem, atsaucot produktus no tirgus. Kompānija arī veikusi tīrīšanu un pārskatījusi ražošanas procesu," piebilda amatpersona.

Patērētājiem tiek ieteikts iepazīties ar atsauktās produkcijas klāstu, un, ja kāds no tiem ir iegādāts, to neēst. Patērētājiem ir tiesības atgriezt produktu tirdzniecības vietā un saņemt naudas atmaksu.

Listeriozi var iegūt, ēdot saindētu pārtiku. Baktērijas var atrasties nepietiekami apstrādātā gaļā, nepasterizētā pienā un no tā gatavotā sierā, svaigos augļos un dārzeņos, kā arī zivīs. Grūtniecēm un to augļiem, kā arī jaundzimušajiem un bērniem ar novājinātu imūnsistēmu pastāv paaugstināts inficēšanās risks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu