Foto un video Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā atklāts renovēts operāciju bloks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas teritorija.
Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas teritorija. Foto: Paula Čurkste/LETA

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā piektdien tika atklātas jaunas telpas renovētajā operāciju blokā, informēja TOS pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Renovētajās telpās ir izveidota moderna operāciju zāle un palīgtelpas, kas palīdzēs turpmākajā slimnīcas darbā efektīvāk plānot operācijas un samazināt pacientu gaidīšanas laiku uz operācijām un līdz ar to uzturēšanās laiku slimnīcā.

TOS tik nepieciešamie renovācijas darbi operācijas blokā tika pabeigti šā gada februārī. Šobrīd, jau esošajām operāciju zālēm, pievienota jauna, moderna operāciju zāle ar mūsdienīgu tehnoloģisko aprīkojumu, kā arī multifunkcionāla telpa pacientu iemidzināšanai un atmodināšanai, kas līdz šim operāciju blokā nebija. Multifunkcionālā telpa atvieglos operāciju zāļu noslodzi, dodot iespēju ātrāk atbrīvot telpu un sākt nākamo operāciju, kamēr pacienti tiek sagatavoti operācijai, vai atmostas pēc narkozes. Tāpat operāciju blokā ir izveidota jauna sterilo materiālu novietne.

TOS galvenais ārsts Uģis Zariņš norādīja, ka slimnīcā līdz šim bijis liels operācijas zāļu trūkums, esošās zāles strādāja ar lielu noslodzi, jo pacientu skaits nemitīgi pieaug. Viņš piebilda, ka šis pieaugums nav saistīts tikai ar sezonalitāti, piemēram, slideno laiku, bet tendence pieaugošam pacientu skaitam saglabājās visu laiku. Savukārt jaunā zāle un tās palīgtelpas atvieglos darbu, palīdzēs samazināt gaidīšanas laiku uz operācijām, tādā veidā arī samazinot pacientu uzturēšanās laiku slimnīcā.

Atklāšanā piedalījās arī veselības ministre Līga Meņģelsone, norādot, ka mūsdienīga, droša un patīkama vide veido pozitīvu pieredzi gan darbiniekiem, gan pacientiem.

"Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca iemieso nacionāla līmeņa kompetenci savā jomā, kam jāiet roku rokā ar atbilstošu vidi. Šodien pārliecinājos par slimnīcas darbinieku spēju un iedvesmu ne tikai sniegt augsti profesionālus veselības aprūpes pakalpojumus, bet darīt visu, lai pilnveidotu gan pacientu, gan ārstniecības personāla labsajūtu," sacīja Meņģelsone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu