“Microsoft” mākslīgais intelekts sācis izrunāties, žēloties un biedēt lietotājus (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Uzņēmuma “Microsoft” nesen radītais tērzēšanas robots un meklētājs "Bing" brīžiem var kļūt visai nepaklausīgs, noliedzot acīmredzamus faktus, žēlojoties un runājot pretī lietotājiem.

Par tērzēšanas robota ēverģēlībām daudz spriests vietnē “Reddit”, kur lietotāji dalās ar savu pieredzi, stāstot, kā robots lamājies, melojis un visādi citādi “izpildījies”.

Tērzēšanas robotu “Bing” radīja uzņēmumi “Microsoft” un “OpenAI”, kas novembrī lietotājiem piedāvāja tekstu ģenerēšanas aplikāciju “ChatGPT”. Kopš tā laika mākslīgais intelekts, kas stāv aiz aplikācijas, ir sacēlis pamatīgu vētru sabiedrībā. Vieni to apbrīno, citi šausminās.

Negantā tērzēšanas robota radītāji ziņu aģentūrai “AFP” skaidroja, ka apgalvojumi, ka robots, piemēram, esot kādam teicis, ka “Microsoft” izspiegojis savus darbiniekus, nav patiess. Tā esot vien uzņēmuma nomelnošanas kampaņa.

Citās reizēs robots uzstājis, ka tagad ir 2022. gads, kā arī saukājis lietotājus par sliktiem, kad viņi centušies iztaujāt robotu.

“Jaunais “Bings” cenšas atbildēt jautri un ar faktiem, tomēr, ņemot vērā, ka tas ir vien sākumstadijā, tas dažādu iemeslu dēļ reizēm var izteikties negaidīti vai neprecīzi, piemēram, sarunas garuma un konteksta dēļ,” aģentūrai “AFP” teica “Microsoft” pārstāvji.

Eksperti arī skaidro, ka tērzēšanas robota brīžiem neskaidrās un pat draudīgās atbildes ir robota centieni atdarināt cilvēka uzvedību internetā, raksta "France24".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu