"Google" brīdinājusi miljoniem cilvēku, kuri izmanto "ChatGPT" rīku (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Viens no “Google” vadītājiem brīdinājis miljoniem interneta lietotāju visā pasaulē, kuri izmanto mākslīgā intelekta rīku “ChatGPT”. Viņš uzsvēris, ka rīks “sniedz pārliecinošas, taču pilnībā izgudrotas atbildes”.

Kā vēsta ārvalstu mediji, uzņēmums “Google” nule sācis testēt pats savu mākslīgā intelekta rīku “Bard”, kura kļūdaino atbilžu dēļ “Google” akciju vērtība zaudējusi teju 100 miljardus dolāru. Neraugoties uz to, tehnoloģiju gigants brīdina cilvēkus būt piesardzīgiem un kritiskiem, izmantojot “ChatGPT” rīku.

“Šāda veida mākslīgā intelekta rīks, par ko mēs runājam, reizēm var novest pie tā, kas ir līdzvērtīgs halucinācijām. Mākslīgais intelekts sniedz patiešām pārliecinošas atbildes, taču tās ir fikcija,” sacīja “Google” viens no vadītājiem Prabhakars Ragavans Vācu laikrakstam “Welt Am Sonntag”.

“Šāda mēroga mākslīgā intelekta modelis ir tāds, ka cilvēkiem ir faktiski neiespējami izsekot pilnībā visu sistēmas darbību un informācijas meklējumu rezultātus. Tomēr arī mēs vēlamies izmēģināt šādu sistēmu plašā mērogā, kas mums ļaus nodrošināt atbilžu kvalitāti un ticamību,” teica Ragavans.

Ragavans uzsvēra, ka “Google” meklē iespējas, kā integrēt mākslīgo intelektu savā interneta meklētājā. Tehnoloģiju gigants to vēlas darīt pēc iespējas ātrāk, jo galvenais konkurents “Microsoft” jau ir integrējis “ChatGPT” savā informācijas meklēšanas rīkā “Bing". “Google” uzsver, ka tas ir “steidzams jautājums”, taču tā ir arī milzīga atbildība.

“Mums ir ļoti augsti standarti, un tas ir arī mans personīgais mērķis – kļūt par līderi mākslīgā intelekta čata rīku jomā. Tāpēc arī ir jāveic milzīgs darbs, lai sniegtā informācija būtu precīza un patiesa, un tā ir mūsu galvenā atbildība,” tā Ragavans.

Tikmēr “Google” vadītājs Sundars Pičai nosūtījis savas kompānijas darbiniekiem paziņojumu, ka ir nepieciešams pastiprināti testēt mākslīgā intelekta rīku “Bard” un labot visas kļūdas.

Pičai uzsvēris, ka viņš “novērtēs, ja visi darbinieki lielākā vai mazākā mērā iesaistīsies “Bard" attīstīšanā, ik dienas veltot tam divas līdz četras stundas, sarunās testējot mākslīgā intelekta rīku.

Ironiski, ka, neraugoties uz “Google” brīdinājumiem un aktīvo darbu jaunā mākslīgā intelekta rīka izstrādē, uzņēmuma māteskompānija “Alphabet” paziņoja, ka drīzumā darbu zaudēs 6% kompānijas darbinieku jeb 12 000 cilvēku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu