Avoti: "Aeroflot" liegs privilēģijas stjuartiem, kas nav "lojāli" Krievijai (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas nacionālā aviokompānija “Aeroflot” prioritārajos maršrutos liegs strādāt apkalpes locekļiem, kuri “nav lojāli”. Jau martā aviokompānija visus stjuartus un stjuartes iedalīs grupās, kam būs dažādas privilēģijas, vēsta “The Moscow Times”, atsaucoties uz vairākiem avotiem lidsabiedrībā.

Pašlaik “Aeroflot” darbinieki ir saņēmuši lidojumu grafiku nākamajam mēnesim. Vairāki lidojumu apkalpes locekļi pamanījuši, ka viņiem vairs nav paredzēti komandējumi vai starptautiskie reisi, lai gan janvārī un februārī regulāri lidojuši arī ārpus valsts. Par šādu pavērsienu neviens viņus nav brīdinājis, un lidsabiedrība jau sākusi iedalīt stjuartus pēc saviem kritērijiem.

Lidsabiedrības vadība izveidojusi piecas grupas. Katrai no grupām piešķirta sava krāsa. “Zaļā grupa” attiecināma uz “eliti” – apkalpes locekļiem, kuri apkalpos kā starptautiskos, tā iekšzemes reisus, un viņiem būs iespēja lidot prioritārajos virzienos, piemēram, uz Deli. Viņi varēs strādāt arī īpašajos reisos, kas pārvadā vietējās zvaigznes vai ierēdņus, kā arī doties komandējumos (galamērķī pavadīt vairākas dienas).

Darbinieki, kuri iedalīti “oranžajā grupā”, iegūs tos pašus nosacījumus, taču viņi nevarēs strādāt speciālajos reisos. Stjuarti no “zilās grupas” nevarēs lidot prioritārajos virzienos, bet “dzeltenajā grupā” esošie nevarēs lidot ārpus valsts.

Vissliktākajā situācijā būs “sarkanās grupas” pārstāvji. Tajā iekļuvušie darbinieki paliks bez jebkādām privilēģijām, tostarp komandējumiem. “Sarkanajā grupā” iekļauti tie darbinieki, kuri “izrādījuši nelojalitāti pret “Aeroflot” un/vai pret Krieviju.” Citi iemesli – atteikums vakcinēties vai iziet pārbaudi ar poligrāfu.

Aviokompānijas pārstāvji norāda, ka “sarkanajā grupā” iekļauti tie darbinieki, kuriem ir vājš svešvalodas prasmju līmenis, kā arī tie, par kuriem saņemtas sūdzības no klientiem. Nosacīta “sarkanā grupa” lidsabiedrībā pastāv jau 13 gadus, taču tagad tā tiks noteikta oficiāli, lai “motivētu darbiniekus pāriet no zemākas grupas uz augstāku”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu