Pēdējais, ko tu gribētu redzēt uz savas istabas gaismas slēdža (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook / Deep South Reptile Rescue

Kad čūsku ķērājs Stīvs Meigens 24. februārī pasniedzās istabas gaismas slēdža virzienā, viņš sastapās ar ko negaidītu – plaukstas lieluma zirnekli, kas tupēja uz slēdža. Indīgais rakaris bija ielavījies Meigena mājā Saimonstaunā, Dienvidāfrikā, tomēr pieklājības manieres neaizmirsa.

“Es devos izslēgt manā čūsku istabā gaismu un teju nejauši saspiedu šo viesi,” Meigens rakstīja “Facebook” publikācijā.

Izdevumam “Newsweek” viņš savukārt pastāstīja, ka ar šādiem zirnekļiem sastopas bieži, tāpēc pie tiem ir pieradis.

Tā vietā, lai zirnekli sagūstītu, Meigens tam ļāva palikt uz gaismas slēdža.

“Lai arī lieli, tie ir ļoti rāmi. Es tikai nedaudz pabīdīju tā kājas maliņā, lai varētu izslēgt gaismu. Zirneklis sadarbojās un kājas aizvāca, tomēr prom nebēga,” stāstīja Meigens.

Lietus zirnekļi (palystes superciliosus) ir otrie lielākie zirnekļi Dienvidāfrikā. Tos pārspēj tikai paviāna zirnekļi (harpactirinae), kas spēj sasniegt pat 15 centimetru garumu. Lietus zirnekļi parasti izaug līdz 10 centimetru gari.

Parasti šie zirnekļi visaktīvākie ir vasaras mēnešos, īpaši pēc spēcīgiem vasaras lietiem. Lai arī tie ir indīgi, tomēr īpaši bīstami cilvēkam nav. Tiesa, ņemot vērā to izmēru, to kodiens ir krietni sāpīgs.

Meigens stāsta, ka šādi zirnekļi viņu sakoduši vairākas reizes. Tas esot bijis kā ātrs divu adatu dūriens, kas pēc tam 30 minūtes niezējis.

Lai arī Meigenam šis incidents īpašas emocijas neizraisīja, piekritīsiet, ka lielākajai daļa šāda sastapšanās prasītu vairākus sirmus matus un, iespējams, pieķēzītas bikses.

“Reiz man bija līdzīga pieredze, kad es saspiedu nabaga meiteni. Viņa man neiekoda, tikai aizbēga. Ļoti rāmi zirnekļi,” piebilda Meigens.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu