Nozarē - krīze, bet piena produktu cenas veikalos nekrīt. Kāpēc tā? (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: ViDI Studio/Shutterstock

Ja divu mēnešu laikā svaigpiena iepirkuma vidējā cena valstī turpinās būtiski samazināties, Zemkopības ministrija (ZM) lūgs valdībai finansiālo atbalstu piena nozares stabilizēšanai, liecina ministrijas saskaņošanai iesniegtais informatīvais ziņojums. Tiesa, ieejot veikalā, redzam, ka piena produktu cenas nav īpaši nokritušās. Iemeslus tam skaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "Šodienas jautājums".

Kā skaidro zemkopības ministrs Didzis Šmits, ir tirgotāji, kuri piena produktiem uzlikuši milzu uzcenojumu - pat pāri 100%. Tiesa, arī tirgotāji ir sākuši reaģēt uz piena nozares krīzi, un viens liels spēlētājs sācis strauji samazināt cenas un veidot akcijas.

Kā vienu no risinājumiem viņš saskata tirgotāju diversificēšanu, ko savukārt varot panākt ar lielo tirdzniecības centru darbalaika ierobežošanu. Tādas sistēmas esot ieviestas daudzviet Eiropā, norādīja ministrs.

Lielo tirdzniecības veikalu darbalaika ierobežojumi varētu attiekties tieši uz nedēļas nogalēm, bet "tiek izskatītas arī darbadienas".

Guntis Gūtmanis, Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes pārstāvis, pārmeta lieltirgotājiem nepietiekamu vietējās produkcijas nodrošināšanu veikalos.

Visu raidījumu skaties šeit.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu