"Indexo" pērn cietis 1,271 miljona eiro zaudējumus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" pagājušajā gadā strādājusi ar auditētajiem zaudējumiem 1,271 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, teikts "Indexo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Indexo" pamatdarbības peļņa pirms klientu piesaistes izmaksām un bankas izveides izmaksām pagājušajā gadā bija 1,493 miljoni eiro. Savukārt jaunu klientu piesaistē pērn "Indexo" ieguldīja 1,579 miljonus eiro.

Atbilstoši konsolidētajam 2022.gada pārskatam "Indexo" pagājušajā gadā ir sasniedzis jaunu klientu piesaistes rekordu, gada laikā par "Indexo" otrā un trešā līmeņa pensiju plānu dalībniekiem kļūstot 32 200 jauniem klientiem. Gada beigās "Indexo" pensiju plānu klientu skaits sasniedza 99 700, kas ir par 48% vairāk nekā gada sākumā. Savukārt "Indexo" aktīvu pārvaldībā apmērs 2022.gada laikā pieauga par 25%, gada nogalē sasniedzot 584,9 miljonus eiro.

"Indexo" valdes loceklis un viens no dibinātājiem Valdis Siksnis norāda, ka pagājušā gada svarīgākais notikums bija pirmie soļi jaunās "Indexo" bankas izveidē. Pērn jūlijā īstenots "Indexo" akciju sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO), piesaistot kapitālu bankas izveidei un vēlāk gada gaitā paveikts darbu, kas gada nogalē vainagojās ar pieteikuma iesniegšanu bankas licences saņemšanai Latvijas Bankā. Šogad tiks turpināts sāktais bankas izveides process.

"Indexo" bankas izveides projektā pērn tika ieguldīti 1,186 miljoni eiro, piesaistīta pieredzes bagāta bankas vadības komanda, ielikti pamati jaunās bankas informācijas tehnoloģiju (IT) infrastruktūrai, sākts darbs pie klientu pakalpojumu izstrādes, kā arī nodibināts uzņēmums AS "IDX1R", kas pēc licences saņemšanas, kļūs par jauno "Indexo" banku.

2021.gadā "Indexo" peļņa bija 220 700 eiro.

"Indexo" izveidota 2017.gadā. Pēc "Nasdaq Riga" publicētās informācijas, "Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44% un Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%. Pārējiem akcionāriem pieder mazāk nekā 5% "Indexo" akciju katram. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu