Kāpēc nevienam nav ļauts kustināt šīs kāpnītes pie Jeruzalemes baznīcas?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kad kāds pirms simtiem gadu pret Svētā kapa baznīcu Jeruzalemē atbalstīja kāpnītes, pavisam noteikti viņam ne prātā neienāca, ka tās tur paliks ilgi. Lai arī šīs kāpnes nav saistītas ar kaut ko svētu, kustināt tās nedrīkst, jo pretējā gadījumā var sākties grautiņi un pat reliģiski kari. Lūk, kāpēc.

Kā vēstīts “YouTube” kanālā “RealLifeLore” publicētajā video, Svētā kapa baznīca (latīņu: ecclesia Sancti Sepulchri) celta mūsu ēras 4. gadsimtā. Kristieši uzskata, ka baznīca atrodas vietā, kur gan krustā sists, gan apglabāts un augšāmcēlies Jēzus Kristus. Nav noliedzams, ka šie kristietībā ir svētākie brīži.

Gadsimtu laikā norisinājās spraigas cīņas starp kristiešu dažādajām konfesijām par to, kuri ir patiesie baznīcas saimnieki. 18. gadsimtā pie kompromisa nonāca sešas konfesijas, kas vienojās, ka baznīcā saimniekos kopīgi un neko no baznīcas sākotnējā izskata bez visu konfesiju piekrišanas nemainīs.

Šī vienošanās tika parakstīta pirms vairāk nekā 250 gadiem. Tā vietā, lai sadarbotos un ēku sakoptu kā pienākas, konfesiju pārstāvji izlēma to atstāt mierā, lai izvairītos no potenciālajiem konfliktiem. Tas nozīmē, ka tur viss lielākoties izskatās tāds, kāds izskatījās 18. gadsimtā. Pat vienkāršas koka kāpnītes, kuras pret logu, visticamāk, atstutēja kāds strādnieks.

VIDEO: NEAIZSKARAMO KĀPNĪŠU NOSLĒPUMS

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu