Atpakaļ PSRS: "Aeroflot" veiks lidojumus padomju stilistikā (36)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas aviokompānija “Aeroflot” veiks reisus PSRS laika stilistikā. Apkalpes locekļi būs tērpušies padomju laika formās, bet pasažieriem tiks doti padomju laika dzērieni, kā “Buratino” un “Djušes”, vēsta “The Insider”, atsaucoties uz “Telegram” kanālu “Aviatorshina”.

Reisi tiks veikti šī gada laikā, svinot lidsabiedrības simts gadu jubileju. Kā teikts publikācijā, pagaidām nav zināms precīzs maršrutu un reisu grafiks, taču zināms, ka noteikti “padomju ēras lidojumi” tiks veikti uz Sanktpēterburgu, Ņižnijnovogorodu, Sočiem un Vladivostoku. Lielākā daļa reisu tiks izpildīti ar “Airbus A320” lidmašīnām, kurām būs īpašs retro stila krāsojums.

Krievijas nacionālā aviokompānija savu simtgadi sagaida ar starptautiskajām sankcijām. 2022. gada decembrī “Aeroflot” ģenerāldirektors paziņoja, ka uzņēmuma grupas rīcībā ir 357 lidmašīnas, no kurām 13 ir arestētas ārpus Krievijas.

Sankcijas, kas Krievijas gaisa satiksmes nozarei noteiktas Krievijas sāktā kara Ukrainā dēļ, ietekmē arī lidmašīnu apkopi, kuru nav iespējams veikt pilnvērtīgi, jo no Krievijas aizgājušas lielās aviobūves kompānijas “Boeing”, “Airbus” un “Embraer”.

Februārī tika ziņots, ka “Aeroflot” un citi pārvadātāji sankciju dēļ aicinājuši palielināt intervālus starp obligātajām lidmašīnu apkopēm.

Kā noskaidroja “The Insider”, aviācijas eksperti anonīmi atklājuši, ka ilgāki intervāli starp tehniskajām apkopēm patiešām tiek ieviesti. Pirms apkopju veikšanas ir nepieciešams konsultēties ar lidmašīnu ražotājiem.

Tomēr sankciju dēļ tas nav iespējams, jaunievedumi Krievijas aviācijā var radīt jaunus incidentus, kā arī potenciāli nozīmīgas aviokatastrofas.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu