Vīrietis Tukuma pusē pārkāpj tuvošanās aizliegumu un mēģina nodedzināt bijušās draudzenes auto (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Pagājušās nedēļas izskaņā 5. martā Tukuma novadā kāds 1977. gadā dzimis vīrietis, atkārtoti pārkāpjot tiesas lēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, tuvojies bijušās draudzenes atrašanās vietas adresei un ar iepriekš sagatavotu degmaisījumu tīši bojājis adresē esošās automašīnas – Chevrolet un Ford Fiesta, vienlaikus pilnībā nodedzinot transportlīdzekli, ar ko pats bija ieradies notikuma vietā, informē Valsts policija.

5. martā ap pulksten 13.15 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Rietumzemgales iecirkņa amatpersonas saņēma izsaukumu uz Tukuma novadu, Smārdes pagastu, kur kādā adresē 1977. gadā dzimis vīrietis, lietojot iepriekš sagatavotu degmaisījumu, kas iepildīts stikla pudelēs, tīši bojāja adresē esošos transportlīdzekļus.

Notikuma vietā tika sasists Chevrolet markas automašīnas priekšējais vējstikls un aizdedzināta Ford Fiesta markas automašīna, vienlaikus aizdegās un pilnībā nodega arī Volvo markas automašīna, ar ko vīrietis pats bija ieradies notikuma vietā. Pēc notikušā viņš devās prom kājām, skaidro policijā.

Valsts policijas amatpersonas nekavējoties ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka vīrietis devies uz tuvumā esošo meža masīvu. Ņemot vērā tobrīd nelabvēlīgos laikapstākļus un sniegputeni, tūdaļ tika sākta personas meklēšana, piesaistot papildu resursus – Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu, Valsts policijas kinologu ar dienesta suni, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta personālu ar dronu, arī Tukuma pašvaldības policijas amatpersonas.

Dedzinātājs meža masīvā tika meklēts, kamēr bija iespējams izsekot vīrieša pēdām, taču viņš netika atrasts.

Kā ziņo VP, nākamajā dienā vīrietis pats ieradās Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Rietumzemgales iecirknī, kur arī tika aizturēts, un vakar, 7. martā, viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Būtiski, ka vīrietis jau iepriekš bija pārkāpis tiesas lēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, tuvojoties bijušajai draudzenei, un par šo pārkāpumu arī šī gada sākumā jau sākts viens kriminālprocess, kurā šobrīd notiek izmeklēšana.

Tagad par 5. martā veikto nodarījumu sākts vēl viens kriminālprocess, kas kvalificēts attiecīgi pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, un pēc 168.1 panta par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu