FOTO Hanibāls - Lietuvā radīts bruņuauto, kas nonāks Ukrainas mediķu rokās

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Andrius Laucius

Lietuviešu "drifteris" Ģedimins Ivanausks-Ivanule jau kopš Krievijas noziedzīga iebrukuma Ukrainā ir aktīvi palīdzējis ukraiņu tautai. Viņš kopā ar draugiem ir uzbūvējis bruņu automašīnu, kurai dots vārds Hanibāls, vēsta portāls "15min".

Ģedimins stāsta, ka apvidus auto sācis meklēt pēc tam, kad padzirdējis, ka ārsti Harkivā meklē bruņuauto. Negaidīti viņš saņēma piedāvājumu iegādāties neparastu apvidus auto "Santana". 

Sākotnēji lietuvietis bija skeptisks par šo pilnpiedziņas auto ar spāņu saknēm, tāpēc nolēma, ka šis auto kalpos kā pamatbāze pilnīgi jaunam bruņuauto.

"Šādi auto Lietuvā nav izplatīti, taču policija tos pirms kāda laika bija iegādājusies. Vēlāk šos auto aizstāja citi transportlīdzekļi un vecie spēkrati nonāca tirgū. Tagad esam tikuši pie viena šāda eksemplāra," stāstīja Ģedimins.

Foto: Lietuvā radītais bruņuauto Hanibāls

Lietuvietis pie auto ticis pavisam vienkāršā veidā. Sākotnēji Ģediminam uzrakstījis kāds cilvēks, kurš piedāvāja iegādāties šo auto. Viņš sākumā to negribēja pirkt, taču, aplūkojot detalizētāku informāciju, atskārtis, ka auto ir "Land Rover Defender" apvidnieka labāka versija.

"Tam pat ir daudz līdzības un detaļu no "Defender" mašīnas. Arī motors bija no "Iveco". Galu galā automašīna izrādījās atbilstoša mūsu iecerētajam projektam, tāpēc to iegādājāmies," stāsta Ģedimins.

Lai automašīnu varētu kārtīgi apbruņot, tai vajadzēja savest kārtībā virsbūvi, kuru vietām klāja rūsa. Līdzko tas tika izdarīts, automašīna tika pie bruņām, kā arī krietni biezākiem un izturīgākiem logiem un vējstikla.

Lietuvieši automašīnai pievienoja arī vinču, grīdas un durvis no iekšpuses tika apdarinātas ar paklāju. Tāpat vispārēji tika uzlabots arī auto tehniskais stāvoklis - nomainītas bremzes, eļļa, amortizatori, utt.

Interesi par Hanibāla radīšanu izrādījusi arī Lietuvas armija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu