Krievijas miljardieri lūguši varasiestādes atcelt kriminālatbildību par finanšu noziegumiem

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Piekrītot “brīvprātīgi” iemaksāt Krievijas budžetā 300 miljardus rubļu (3,6 miljardus eiro), Krievijas bagātākie cilvēki aicinājuši Kremli atcelt kriminālatbildību par naudas atmazgāšanu, vēsta “Vedomosti”.

Krievijas Rūpniecības un uzņēmēju savienība sagatavojusi piedāvājumu, kā samazināt administratīvo slogu biznesam, aicinot atcelt kriminālatbildību par 10 kriminālkodeksa punktiem.

Tostarp aicināts dekriminalizēt naudas pārvedumus rubļos uz nerezidentu kontiem ārvalstu valūtās, izmantojot viltotus dokumentus. Pašlaik par šādu pārkāpumu draud līdz trīs gadiem ilgs cietumsods.

Krievijas Rūpniecības un uzņēmēju savienība ir lielākā uzņēmumu asociācija Krievijā, kurā darbojas arī daudzi miljardieri. Viņi aicinājuši mīkstināt sodus par dažādiem finanšu noziegumiem – cietumsoda vietā paredzot naudas sodu.

“Faktiski lielākā uzņēmēju asociācija Krievijā piedāvā atļaut naudas atmazgāšanu kā instrumentu cīņā pret krīzi,” norāda “Transparency International Russia” direktors Iļja Šumanovs.

Krievijā ārvalstu valūtas pārvedumi, kā arī rubļu pārvedumi uz nerezidentu kontiem ar viltus dokumentiem ir iemesls sākt kriminālprocesu par naudas atmazgāšanu caur tirgus operācijām. “Tādi naudas pārvedumi ir vienkāršākais instruments, kā atmazgāt naudu, izmantojot tranzīta un valūtu konvertēšanas pakalpojumus,” saka Šumanovs.

Tāpat Krievijas uzņēmēji piedāvā atcelt kriminālatbildību par nelikumīgu uzņēmējdarbību, kaitīgo izmešu apjoma pārsniegšanu, sveša īpašuma izkrāpšanu, kā arī nelikumīgi iegūta īpašuma izmantošanu.

Šis piedāvājums nosūtīts Krievijas Tieslietu ministrijai, Ģenerālprokuratūrai, Iekšlietu ministrijai, Valsts domei, kā arī citām uzņēmumu organizācijām. Pēc savienības viceprezidenta Aleksandra Varvarina teiktā, šo iniciatīvu plānots apspriest 16. martā, kad Krievijas Rūpniecības un uzņēmēju savienību apmeklēšot arī diktators Vladimirs Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu