Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Pirmo reizi pārgulēt 37 gados jeb par Sanda dzīvi celibātā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Raidījumā "Dziļi ar Džili" viesojas Latvijas Sporta jogas čempions Sandis Inzelbergs, kurš atklāj savu pieredzi, kā ir dzīvot celibātā. Vīrietis intervijā stāsta par dzīvi, kāda bija, atturoties no seksuālās baudas, un kādas sajūtas ir tagad, kad gadu jau ir romantiskās attiecībās. 

Kā sarunu raidījumā “Dziļi ar Džili” stāsta Sandis Inzelbergs, skolas laikā viņam bijis daudz iekšējo dēmonu, kas traucēja dzīvot tādu dzīvi, kādu viņš vēlētos, – viņam bija problēmas ar pašapziņu, ķermeni. Viss mainījās brīdī, kad viņš sev atklāja jogu. Sandis atskārta – jogā var rast atrisinājumus visām viņa problēmām, tostarp iespēju iegūt enerģiju, attīstīt mērķtiecību, iegūt perfektu ķermeni. “Jogā iemīlējos no pirmā acu skatiena, jo sapratu – te beidzot ir sistēma, kas saka: nevis samierinies, bet dari, un viss būs. Tu esi mākslas darbs, no sevis tu vari izveidot, ko vien gribi, gandrīz bez limitiem,” stāsta Sandis un uzsver – viņa mīlestība pret jogu pa šiem gadiem ir tikai augusi.

Celibāts – vairākās reliģijās noteikta dzīve bezlaulībā un atturēšanās no seksuāliem sakariem – nav Sanda vienīgā atturēšanās prakse. Vīrietis dzer un ēd tikai reizi dienā. Un šīs abas atturēšanās devušas tikai labu!

"Ķermenim šķiet: tu laikam nevari šīs lietas dabūt, tāpēc es visas fiziskās un garīgās spējas došu uz visaugstāko līmeni, lai tu atrodi partneri un dabū pārtiku. Mani visvairāk kārdināja, ka es pamanīju – jo vairāk atturības prakses praktizēju, mana enerģija ir praktiski bezgalīga, man ir ļoti tīrs prāts, man visu laiku ir motivācija iet un darīt.

Pats interesantākais – daudzi domā, ka tie, kuri piekopj atturības prakses, ir kā narkomāni, kuri mokās. Ir viena interesanta lieta – tev jaunā līmenī uzšaujas gribasspēks. Ja tu spēj atturēties no kaut kā tik spēcīga kā dzimumtieksme, tad praktiski jebkurš cits izaicinājums dzīvē tev šķitīs tīrais nieks.

Pats interesantākais, par ko gandrīz neviens nerunā, ir tas, ka, ja tu ievēro celibātu, jebkura cita lieta, pati vienkāršākā – pastaiga vai saruna ar cilvēku – sagādā fenomenālu, spēcīgu baudu. Tu dzīvo ekstāzē.”

Sandis pirmo reizi publiski paziņo: “Es jau gadu celibātu neievēroju. Es tieši pirms gada, 37 gados, pirmo reizi iemīlējos, un man jau gadu ir attiecības. Tagad es vismaz varu skaidri un gaiši pateikt, kāda ir dzīve, ievērojot celibātu līdz 37 gadiem, un kāda kļuvusi dzīve bez celibāta.”

Foto: publicitātes

Viņš sev bija izvirzījis sev ļoti godīgu noteikumu: “Ja kāda varēs atmodināt manī vēlmi ar viņu būt kopā, un es no literatūras zinu visus tos simptomus, kas ir cilvēkam, lūdzu, aiziet! Līdz 37 gadiem man bija tā – staigā manā priekšā kaut vai plika vai dari, ko gribi, nekāda efekta.”

Tad Sanda dzīvē ienāca kāda ļoti īpaša meitene. “Es domāju, mans dievs, kas, pie velna, notiek?!” 

Jautāts, vai tad, kad saprata, ko sekss un mīlestība viņam dod, nebija sajūta, ka dzīvē tik daudz palaidis garām, Sandis saka: “Tas bija interesanti. Tā kā es to nekad nebiju darījis, tagad es to uzskatu par priekšrocību. Kā visās lietās – ja tu to esi ilgi darījis, tev emocijas ar laiku notrulinās. Man ir priekšrocības ar attiecībām, ka es domāju otrādāk – man tagad 38 gados visa dzīve sākas.”

Sandis turpina: “Es nekādā veidā nejūtos, ka esmu izniekojis laiku, tāpēc ka, ja nebūtu bijis tas laiks, es ļoti daudz ko nebūtu īstenojis un sasniedzis. Ja tajā departamentā esmu izdarījis visu, ko esmu gribējis, šis laiks ir piemērots attiecībām.

Foto: publicitātes

Skaties pikanto sarunu raidījumu “Dziļi ar Džili” sestdienās pulksten 22 kanālā TV6, kā arī pirms ētera nākamās paaudzes televīzijā Go3.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu