Pērtiķis norauj sievietei pusi auss un tiek nošauts (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pērtiķis. Ilustratīvs attēls
Pērtiķis. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Ar nāvi nošaujot sodīts pieradināts pērtiķis, kurš mājas pagalmā uzbruka sievietei, noraujot tai pusi auss un izplēšot kušķi matu.

Cietusī sieviete Britnija Pārkere atradās savās mājās Dikinsonā, ASV, kad pagalmā pamanīja pērtiķi, kurš centās iekļūt mājā. Kad pērtiķis sāka kļūt agresīvs un lauza durvis, viņa ziņoja policijai. Kad tiesībsargi ieradās notikuma vietā, pērtiķis bija nomierinājies, tāpēc Pārkere izgāja no mājas, lai sagaidītu palīdzību tur. Tajā brīdī pērtiķis klupa viņai krāgā.

“Viņš uzlēca man uz muguras un tad uz galvas. Sāka pilnām saujām grābt manus matus un raut tos ārā. Viņš gandrīz pilnībā norāva man no galvas ausi,” vietējam televīzijas kanālam “KOKH” stāstīja Pārkere.

Zināms, ka pērtiķi parasti uzbrūk, kad jūtas apdraudēti vai maldīgi notur ķermeņa valodu vai sejas izteiksmes par agresijas izpausmēm.

Kad pērtiķis bija paveicis savu nedarbu, tas aizbēga, tomēr drīz vien viņu nošāva cietušās sievietes ģimenes loceklis.

“Kamēr mēs meklējām primātu, izskanēja divi šāvieni. Tie nāca no vietas, kur atradās upura īpašums. Virsnieki atgriezās mājā un atklāja, ka viens no sievietes ģimenes locekļiem ir pērtiķi atradis un nogalinājis,” stāstīja Dikinsonas policijas priekšnieks Tims Dankans.

Pārkere tika nogādāta slimnīcā, kur saņēma vajadzīgo aprūpi un poti pret trakumsērgu. Tagad viņai būs nepieciešama plastiskā operācija, lai savestu kārtībā viņas ausi. Ievainojumu dēļ viņa arī nevar strādāt.

Vietējie iedzīvotāji stāstīja, ka pērtiķis bija kāda kaimiņa mīlulis. Oklahomā turēt pērtiķus mājās ir ļauts bez īpašām atļaujām, jo tie tiek klasificēti kā pieradināti dzīvnieki. Oklahomā kā mājdzīvniekus drīkst turēt arī zebras, ķengurus un kamieļus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu