Polijā atmaskots Krievijas spiegu tīkls, kas gatavojis diversijas uz dzelzceļa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Polijas Iekšējās drošības aģentūra (ABW) ir aizturējusi sešus ārzemniekus no Krievijas spiegu tīkla, kas gatavojis diversijas uz dzelzceļa, trešdien ziņoja Polijas radio.

Spiegu darbību bija paredzēts koncentrēt uz dzelzceļa infrastruktūru, sevišķi valsts austrumos pie Žešovas-Jasjonkas lidostas, kas ir galvenais punkts Rietumu ieroču un munīcijas pārsūtīšanai uz Ukrainu.

Raidstacija "RMF FM" informēja, ka šie ārzemnieki darbojušies Krievijas vārdā un gatavojušies diversiju rīkošanai.

Saistībā ar šo akciju Polijas specdienestos un policijā tika noteikts paaugstinātas gatavības stāvoklis. "RMF FM" korespondents noskaidroja, ka sevišķa uzmanība ir pievērsta stratēģiski svarīgo dzelzceļu apsargāšanai, kā arī ir pastiprināta kritiskās infrastruktūras galveno objektu aizsardzība.

"ABW darbinieki viņus aizturēja saistībā ar to, ka bija konstatētas slēptās kameras uz svarīgām trasēm un dzelzceļa mezglos, kuras fiksēja kustību uz dzelzceļa un nosūtīja attēlus tīklam," teikts paziņojumā.

Ceturtdien paredzēts publicēt oficiālu paziņojumu par šo spiegu tīklu, pavēstīja specdienestu koordinatora-ministra vietnieks Stanislavs Žarins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu