5 lēti un efektīvi labiekārtošanas risinājumi virtuvei

VIDEO
TVNET
Foto: Publicitātes foto

Virtuve ir viena no vissvarīgākajām vietām mājā, kur pavadām ļoti daudz laika, tādēļ ir būtiski, lai mēs savā virtuvē justos labi. Saskaņā ar IKEA pētījuma "Dzīve mājās" datiem, katram sestajam Latvijas iedzīvotājam neapmierinātību izraisa mājoklī - tostarp arī virtuvē - valdošā netīrība vai nekārtība. Šo telpu ir iespējams padarīt sakārtotāku un ietilpīgāku, nenojaucot sienas vai nepērkot jaunas mēbeles, bet liekot lietā vien pāris eiro vērtus risinājumus, lai lietderīgi izmantotu katru virtuves centimetru.

Lūk, daži IKEA interjera dizaineres Anastasijas Zarembas ieteikumi.

Pirmais padoms: Iekārtojot virtuvi, ir jādomā ne tikai par mēbelēm, bet arī par to, ko liksim tajās iekšā. Kuram gan nezināms, cik virtuvē daudz visādu sīkumu un piederumu, kas nepieskatīti izklīst pa malu malām! Papildinot atvilktnes ar ieliktņiem un organizatoriem, būs viegli turēt kārtībā visus virtuves piederumus. Šādi var iekārtot katrai lietai savu vietu un ietaupīt laiku, kas citkārt paietu, tās meklējot. Piemēram, katlus un pannas var ērti glabāt zem plīts. Atvilktnes ir ideālas arī produktu glabāšanai caurspīdīgos traukos vai kārbās, kur uzreiz redzams, kā vēl ir gana un ko vajadzētu papildināt. 

Otrais padoms: Noteikti ir vērts pievērst uzmanību tam, lai biežāk vajadzīgas mantas būtu pa rokai. Nažus var ērti salikt pie magnētiska turētāja – tad tie nebūs jāmeklē atvilktnē, turklāt ilgāk saglabāsies asi, jo asmens nesaskarsies ar citiem priekšmetiem. Nelielās, magnētiskās kārbiņās var glabāt dažādus sīkumus vai iecienītākās garšvielas. Sīko sadzīves tehniku ieteicams paslēpt skapīšos, ja vien to neizmanto ikdienā.

Trešais padoms: Mūsdienīgā virtuves iekārtojumā neiztikt bez risinājumiem atkritumu šķirošanai, jo vispārējās tendences liecina, ka nākotnē šķirosim un domāsim par ilgtspējīgu dzīvesveidu arvien vairāk. Dažādas tvertnes var ievietot zem izlietnes, un skapīti var papildināt arī ar organizatoriem tīrīšanas līdzekļiem.

Ceturtais padoms: Arī ledusskapī visam ir jāatrod sava vieta. Nelielākiem produktiem lieti noder IKEA pārtikas produktu uzglabāšanas kastītes – viss ir vietās un nevar "aizmukt" uz atvilktnes citu stūri, radot haosu. Caurspīdīgas kastītes ļauj uzreiz ledusskapī ieviest kārtību. Tajās var labi pārredzēt, kas atrodas iekšā, kā arī, kad iztukšotas, ātri un ērti izmazgāt trauku mašīnā.

Piektais padoms: Svarīgi neaizmirst par garšvielu plauktiņu, kura saturu periodiski ir jāpārskata. Tas ļaus pārliecināties, ka garšvielas nav zaudējušas garšas īpašības un aromātu. Parocīgi ir garšvielas glabāt caurspīdīgās burciņās, lai redzētu, kas katrā atrodas, turklāt noslēgtos trauciņos nevarēs iemitināties pārtikas kodes, kuras nereti mīl iedzīvoties arī garšvielu paciņās.

Lai gūtu iedvesmu virtuves uzlabošanai, neiecērtot robu ģimenes budžetā, noskaties video, kurā dizainere iesaka sešus virtuves palīgus līdz 10 eiro, kas palīdzēs ieviest kārtību un atvieglos tavu ikdienu:

Foto: lēti un efektīvi labiekārtošanas risinājumi virtuvei

Vairāk ideju un speciālistu ieteikumus labākai dzīvei mājās meklē šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar IKEA.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu