5 lēti un efektīvi labiekārtošanas risinājumi priekšnamam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Priekšnams ir mūsu mājas vizītkarte, kas rada paliekošu pirmo iespaidu par mājokli un tā saimniekiem, tādēļ svarīgi, lai šī telpa būtu sakārtota un ērta. Saskaņā ar IKEA pētījuma "Dzīve mājās" datiem, katram sestajam Latvijas iedzīvotājam neapmierinātību izraisa mājoklī - tostarp arī priekšnamā - valdošā netīrība vai nekārtība. Šo telpu ir iespējams padarīt kārtīgāku un ietilpīgāku, nenojaucot sienas vai nepērkot jaunas mēbeles, bet liekot lietā vien pāris eiro vērtus risinājumus, lai lietderīgi izmantotu katru priekšnama centimetru.

Priekšnams ir tas, kurš uzticami tevi izvada tavās dienas gaitās un sagaida, kad vakarā pārnāc mājās. Ir vērts to iekārtot pārdomāti, lai rīta rituāli būtu raiti un lai ienākot tevi ieskautu māju omulība. Kā to panākt? Smelies idejas no IKEA interjera dizaineres Anastasijas Zarembas.

Pirmais padoms: No rīta katra minūte ir no svara. Tik labi, ja nav jāšķiež laiks, medījot noklīdušu cimdu vai mīļāko somiņu! Ja priekšnams ir plašs, ērti, ja tajā ir gan vaļēji plaukti, gan skapji ar durtiņām vai atvilktnēm. Tad ikdienā lietojamo apģērbu var pārskatāmi sakarināt uz pakaramā, lai tas būtu acu priekšā, bet citām uzglabājamām mantām atrast vietu aiz durvīm vai sašķirot tās puscaurspīdīgās kastēs, kuru saturs ir pārskatāms, taču lieki nesaraibina iekārtojumu. Ja priekšnams ir šaurs, ieteicams pēc iespējas visu paslēpt, lai neradītu haotisku iespaidu, no kā telpa šķitīs vēl mazāka.

Otrais padoms: Ja šķiet, ka vairs nav brīvas vietas mantu glabāšanai, iespējams, to atradīsi pie sienas. Stiepļu grozi uz kronšteiniem nodrošina gaisa cirkulāciju, un tajos var ērti glabāt salocītas drēbes, šalles un cepures. Iekarami grozi lieti noderēs dažādām sīklietām, kas allaž vajadzīgas pa rokai. Savukārt ar āķiem aprīkotas sliedes ļauj gudri izmantot sienu un iegūt vietu, kur novietot drēbes un aksesuārus.

Trešais padoms: Sagādā cienīgas mājas arī saviem apaviem! Ja izvēlies apavus uzglabāt skapī, lai pasargātu to no mitruma un netīrumiem, kurpes var likt kastēs. Šaurākās vietās pie sienas var stiprināt kompaktus skapīšus, kuros ērti uzglabāt ne vien apavus, bet arī citas mantas, piemēram, šalles vai apavu kopšanas piederumus. Salokāms apavu plaukts, ko var ērti uzglabāt un likt lietā, kad ierodas viesi, ir vienlīdz piemērots ikdienas lietošanai priekšnamā un apavu kolekcijas izvietošanai skapī.

Ceturtais padoms: Soli, uz kuriem var ne tikai piesēst, bet arī glabāt mantas, ir īsts atradums priekšnamam. Tajos var glabāt lietas, kas vajadzīgas tuvumā, bet ne acu priekšā. Un bērni priecāsies par ērtu vietu, kur apsēsties, lai sasietu kurpju auklas.

Piektais padoms: Lai priekšnams būtu tāds, kas tiešām spēj radīt māju sajūtu, jau ienākot pa durvīm, ir jādomā vairāk nekā tikai par praktisku mantu glabāšanu. Akcentam vari nokrāsot sienas savā mīļākajā tonī vai piekārt pie sienas ziņojumu dēli, kur pielikt kalendāru, darāmo darbu sarakstu un atvašu jaunākos mākslas darbus. Izvēlies to, kas tev liek justies labi, – galu galā tas būs pirmais, ko redzēsi pārnākot.

Lai gūtu iedvesmu priekšnama uzlabošanai, neiecērtot robu ģimenes budžetā, noskaties video, kurā dizainere iesaka četrus palīgus līdz 10 eiro, kas palīdzēs ieviest kārtību priekšnamā vai garderobes telpā, atvieglojot tavu ikdienu:

Foto: lēti un efektīvi labiekārtošanas risinājumi priekšnamam

Vairāk ideju un speciālistu ieteikumus labākai dzīvei mājās meklē šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar IKEA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu