Krievijas opozīcijas organizācija "Brīvās Krievijas forums" Rīgā rīkos konferenci; piedalīsies arī Kasparovs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/LETA

Rīgā 24.martā un 25.martā norisināsies organizācijas "Brīvās Krievijas forums" rīkotā 4.Pretkara konference, informēja pasākuma rīkotāji.

Viņi atzīmē, ka konferences dalībnieki pārrunās, kā sniegt palīdzību politiskajiem emigrantiem un ukraiņu bēgļiem, kā arī dalīsies pretkara iniciatīvu pieredzē.

Paredzēts, ka konferencē piedalīsies vairāk nekā 150 nozīmīgu politiķu un sabiedrisko darbinieku no 26 pasaules valstīm. To vidū būs politiķis, Cilvēktiesību aizsardzības fonda padomes vadītājs, "Brīvās Krievijas foruma" līdzdibinātājs Garijs Kasparovs, kādreizējais Krievijas Valsts Domes deputāts Genādijs Gudkovs, "Brīvās Krievijas foruma" līdzdibinātājs Ivans Tjutrins.

Tāpat konferencē piedalīsies publicists Alfrēds Kohs, Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs (AP), kādreizējais ASV Valsts departamenta sankciju rīcībpolitikas koordinators Daniels Frīds, Postindustriālās sabiedrības pētījumu centra direktors Vladislavs Inozemcevs un Ukrainas bruņoto spēku virsnieks, politologs, žurnālists Tarass Berezovecs.

Konference sāksies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 24.martā, tā noritēs kā slēgts pasākums. Pirmā diena būs veltīta darbam slēgtās grupās, kā arī koncepciju un risinājumu izstrādei. Savukārt 25.martā notiks paneļdiskusijas par tādām tēmām kā, piemēram, Krievijas agresija un globālā pasaule 2023.gadā, Kremļa politika sankciju apiešana, Krievijas agresijas sabrukums un Ukrainas uzvara un citas.

"Brīvās Krievijas forums" ir Krievijas opozīcijas platforma, kuru 2016.gadā Viļņā dibināja Krievijas politiķi Kasparovs un Tjutrins.

Kopš dibināšanas "Brīvās Krievijas forums" ir apvienojis gan Krievijā, gan ārvalstīs dzīvojošos Krievijas sabiedrības pārstāvjus, kuri ir ieņēmuši stingru nostāju attiecībā pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu. Viņi iestājās par Putina diktatūras pilnīgu likvidēšanu, Ukrainas teritoriālās integritātes atjaunošanu, kā arī visu Krievijas okupēto teritoriju atbrīvošanu.

Kopš 2016. gada ir notikuši 11 "Brīvās Krievijas forumi", bet kopš Krievijas pilna mēroga militārā iebrukuma Ukrainā sākuma "Brīvās Krievijas foruma" paspārnē Viļņā ir notikušas trīs Pretkara konferences.

2023.gadā Krievijas Ģenerālprokuratūra atzina "Brīvās Krievijas forumu" par "nevēlamu organizāciju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu