Valsts zemes dienestā reģistrēta pirmā daudzdzīvokļu dzīvojamā māja piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Cietokšņu ielā 15, Daugavpilī.
Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Cietokšņu ielā 15, Daugavpilī. Foto: Google Maps

Valsts zemes dienests (VZD) 16.martā Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrējis pirmo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanai, informēja VZD.

Tā ir daudzdzīvokļu dzīvojamai māja Cietokšņu ielā 15, Daugavpilī.

VZD 13.februārī saņēma pašvaldības lēmumu par funkcionāli nepieciešamās zemes noteikšanu privatizētajai ēkai Cietokšņu ielā. VZD Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrējis mājas atsavināmo zemi, noteicis atsavināšanas cenu un nosūtījis par to paziņojumu mājas un zemes īpašniekiem.

VZD ģenerāldirektore Vita Narnicka norāda, ka minētais fakts nozīmē, ka likumā noteiktais dalītā īpašuma izbeigšanas process ir iesācies un tālākās darbības dalītā īpašuma izbeigšanai būs atkarīgas no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas īpašnieku veiktajām darbībām.

Saeima 2021.gada 25.novembrī pieņēma Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumu. Tā mērķis ir nodrošināt iespēju izbeigt zemes reformas laikā izveidotu tiesisku situāciju, kad privatizēta daudzdzīvokļu dzīvojamā māja atrodas uz tādai privātpersonai piederošas zemes, kura nav šīs mājas dzīvokļa īpašnieks.

Dati par piespiedu dalītajā īpašumā esošajām privatizētajām daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām, kā arī VZD sagatavotais paziņojums par atsavināmo zemi un atsavināšanas cenu aplūkojams atvērto datu portālā "data.gov.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu