Video ⟩ Šolcs par Putina aresta orderi: “Neviens nav augstāks par likumu” (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclers Olafs Šolcs ierodas vizītē Japānā
Vācijas kanclers Olafs Šolcs ierodas vizītē Japānā Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas kanclers Olafs Šolcs atzinīgi novērtējis Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) izdoto Krievijas prezidenta Vladimira Putina aresta orderi. “Starptautiskā krimināltiesa ir īstā institūcija, lai izmeklētu kara noziegumus,” vizītes laikā Tokijā sacīja Šolcs.

Pēc Šolca teiktā, neviens nav augstāks par likumu. Vācijas valdība vienmēr ir rūpējusies par to, lai Starptautiskā krimināltiesa (SKT) tiek respektēta.

“Starptautiskā krimināltiesa (SKT) ir īstā institūcija, lai izmeklētu kara noziegumus. Fakts ir tāds, ka neviens nav augstāks par likumu, un tas šobrīd kļūst acīmredzams,” intervijā “Sky News” uzsvēra Šolcs.

Vācijas kanclers arī sacīja, ka nezina, vai Putins piedalīsies G20 samitā Indijā.

Eksperti skaidro, ka lēmumu par ordera izsniegšanu tieši bērnu nolaupīšanas un deportācijas sakarā nosaka tas, ka šajās lietās jau ir pietiekami daudz pārliecinošu pierādījumu.

Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels brīdināja, ka aresta orderis bērnu deportācijas lietā ir tikai sākums Krievijas kara noziedznieku kriminālvajāšanai.

Jau ziņots, ka Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina un bērnu tiesībsardzes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderus par ukraiņu bērnu deportāciju.

Krievija nav SKT dalībvalsts un nav skaidrs, kā SKT plāno izpildīt orderi. Arī Ukraina nav SKT dalībniece, taču Kijiva ir pieņēmusi tiesas jurisdikciju un sadarbojas ar tās prokurora biroju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu