"Biļešu paradīze" paziņo, kad varētu sākties Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dziesmu un deju svētki
Dziesmu un deju svētki Foto: Publicitātes attēls

Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecība varētu sākties aprīļa izskaņā, kas ir aptuveni divus mēnešus pirms pirmā svētku pasākuma, tomēr par konkrētākiem laikiem varēs spriest pēc līguma noslēgšanas, sacīja SIA "Biļešu paradīze" valdes loceklis Jānis Ķuzulis.

Viņš pauda, ka patlaban plašāku komentāru par svētku biļešu tirdzniecības procesu paust nevar, jo vēl nav notikusi līguma parakstīšana. Līdztekus arī SIA "Biļešu serviss" vēl var pārsūdzēt iepirkuma rezultātus.

"No praktiskā izpildes viedokļa, šobrīd vēl ir ļoti daudz nezināmo," sacīja Ķuzulis, piebilstot, ka arī jautājumi par biļešu tirdzniecību klātienē vēl tiks pārrunāti, taču lielā mērā ir atkarīgi no pasūtītāja.

Vienlaikus Ķuzulis pauda pārliecību, ka "Biļešu paradīze" ir gatava nodrošināt sekmīgu biļešu tirdzniecības procesu. Cita starpā pēdējos trīs gados kompānija investējusi sistēmas modernizācijā un jaunu tehnoloģiju ieviešanā.

Jau vēstīts, ka Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) iepirkumā par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības un biļešu elektroniskās kontroles nodrošināšanu uzvarējis tirgotājs "Biļešu paradīze".

Iepirkumam bija pieteikušies divi pretendenti - "Biļešu paradīze" un SIA "Biļešu serviss". "Biļešu paradīzes" piedāvājums atzīts par saimnieciski izdevīgāko.

Iepriekš "Biļešu serviss" padomes priekšsēdētājs Svens Nūtmans aģentūrai LETA sacīja, ka uzņēmums vērtēs iespēju pārsūdzēt Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības konkursa rezultātu.

"Ir savādi, ka publiskā telpa par konkursa rezultātiem tika informēta pirms konkursa dalībniekiem," sacīja Nūtmans.

Tāpat viņš piebildis, ka šāda rīcība no Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) puses var liecināt par steigu parakstīt līgumu un tikai tad sniegt formālu atbildi konkursa dalībniekiem.

Viņš uzvēra, ka šis nav veids, kā godīgi sadarboties ar uzņēmējiem un visa iepirkuma procedūra liecina, ka LNKC jau iepriekš iecerējis biļešu tirdzniecību uzticēt SIA "Biļešu paradīzei".

"Konkursa noteikumi liecināja, ka, ja pat es vēlētos uzdāvināt Latvijas kultūras kopienai pakalpojumu bez maksas, pat tad mēs nevarētu uzvarēt," norādīja Nūtmans.

Tāpat ziņots, ka XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks Rīgā no 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē LNKC.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Biļešu paradīze" apgrozījums 2021. gadā bija 1,036 miljoni eiro, kas ir par 17% vairāk nekā 2020. gadā, kā arī uzņēmums gadu noslēdza ar 209 011 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Biļešu paradīze" reģistrēta 1998. gadā, un tās pamatkapitāls ir 37 500 eiro. 2020. gada februārī par "Biļešu paradīzes" vienīgais īpašnieks ir AS "Delfi".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu