Video ⟩ Mediķi saskaras ar nebijuši lielu ar narkotikām saistītu izsaukumu skaitu; pārdozē arī jaunieši

CopyLinkedIn Draugiem X
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD)
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) Foto: Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD)

Ar aizliegto vielu pārdozēšanas sekām aizvien biežāk saskaras mediķi. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniece Sarmīte Leitāne, kura dienestā aizvadījusi 15 gadus, neatminas, ka jebkad iepriekš ar narkotikām saistīto izsaukumu skaits būtu bijis tik liels kā pašlaik, vēsta Dienas ziņas. 

Vien janvārī un februārī reģistrēti 500 izsaukumi ar diagnozi "narkotiku pārdozēšana". 

"Pats traģiskākais ir tas, ka divu mēnešu laikā ir iestājušās jau trīs cilvēku nāves: divi no bojāgājušajiem bija jaunieši līdz 17 gadu vecumam. Tieši jauniešu vidū narkotiku aprite ir palielinājusies, piemēram, salīdzinot ar 2019. gadu, kad bija reģistrēts tikai viens nāves gadījums visā gadā," skaidro Leitāne.

Mediķi norāda, ka narkotikas jauniešiem ir viegli pieejamas.

Jau vēstīts, ka Valsts policija aizturējusi narkodīleru grupu, kura apreibinošās vielas tirgoja saziņas platformā "Telegram".

Policijā tika sākta izmeklēšana par narkotisko vielu tirdzniecību saziņas platformā "Telegram". Šā gada februārī likumsargi aizdomās par šo noziedzīgo nodarījumu aizturēja sešas personas.

Aizturēto vidū ir 1983.gadā dzimušais nozieguma organizators, kurš jau iepriekš sodīts par šāda veida noziegumiem, kā arī viņa līdzdalībnieki: 1970.gadā un 2000.gadā dzimušas sievietes, kā arī 1982., 1986.gadā un 1991.gadā dzimuši vīrieši.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka klienti pasūtījuši narkotiskās vielas pie noziedzīgās grupas organizatora, kurš savukārt devis uzdevumus pārējiem noziedzīgās grupas dalībniekiem.

Valsts policija veica kratīšanas grupas dalībnieku dzīvesvietās Rīgā, kur kopumā tika konstatēti un atsavināti 84,8 grami kokaīna, apmēram 1,42 kilogrami amfetamīna, 1,84 kilogrami marihuānas, 293,4 grami MDMA kristālu, 450 tablešu MDMA un 65 gabali LSD markas. Tāpat tika atsavināta skaidra nauda - 5 870 eiro, kam uzlikts arests kā noziedzīgi iegūtai mantai.

Kriminālprocesā vairākām aizturētajām personām tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu