Austrālijā baseinos sākuši slēpties bīstami zirnekļi, kas spēj izdzīvot zem ūdens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook / Dan Smith

Kur gan citur, ja ne Austrālijā. Dažas valsts daļas pēdējā nedēļā skārušas ilgas lietavas un plūdi, tāpēc vairāki cilvēki savos baseinos atraduši īpaši nāvējošus zirnekļus, kas zem ūdens var izdzīvot līdz pat 24 stundām.

Šie radījumi – to skaitā Austrālijas piltuvjzirnekļi – pieder “araneida” zirnekļu klasei, kurā ir aptuveni 40 zināmas zirnekļu sugas. Sidnejas piltuvjzirnekļi (atrax robustus) ir viena no nāvējošākajām zirnekļu sugām pasaulē. Lielāko daļu nāvju izraisījis zirnekļu tēviņa kodiens. Tik spēcīga inde tam ir izveidojusies, lai spētu sevi pasargāt garajos ceļojumos, meklējot mātītes ar kurām pāroties. Tiesa, pret šā zirnekļa indi ir izgudrota pretinde un kopš tā laika nāves gadījumi reģistrēti nav. Ja pretinde netiek lietota, inde var nogalināt bērnu 15 minūšu laikā.

Spēcīgās lietavas un negaisi Jaundienvidvelsā plosās kopš 23. marta, piespiežot piltuvjzirnekļus migrēt.

“Tie bieži meklē patvērumu; baseinu malas ir lieliska vieta, kur tiem slēpties un palikt sausiem, tiesa, reizēm tie var nejauši iekrist ūdenī,” izdevumam "9News" skaidroja zirnekļu eksperts Sens Hermans.

Austrālietis Dens Smits indīgo zirnekli savā baseinā pamanīja vien dažas dienas pēc tam, kad tajā pašā vietā bija atradis milzīgo lūku zirnekli.

Arī Vasilijs Bazils Hadads savā tukšajā baseinā atrada biedējošu piltuvjzirnekli un video ar to publicēja sociālajā tīklā “Facebook”.

Piltuvjzirnekļi zem ūdens spēj izdzīvot, sava ķermeņa apakšpusē noturot gaisa burbuli. Zirnekļi elpo citādāk nekā cilvēki, tāpēc tik ātri nevar noslīkt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu