Līdz cik procentiem vēlams lādēt tālruni? Padomi, kas jāievēro viedtālruņu lietotājiem (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Gaidīt, kamēr telefona akumulators būs pilnībā uzlādējies un pēc tam – pilnībā izlādējies, nedrīkst nekādā gadījumā. Tas tikai ātrāk nolietos akumulatoru un samazinās tā darbības apjomu, vēsta “Android Authority”.

Internetā ir pieejami ļoti daudzi materiāli par to, kā pareizi lādēt viedtālruni, un ļoti bieži rekomendācijas nonāk pretrunā viena ar otru. Vienu var apgalvot droši – uzlādēt telefonu ir nepieciešams līdz noteiktam punktam, nepieļaujot tālruņa pilnu uzlādi un izlādi.

Optimālā izlādes-uzlādes taktika ir 20-80. Tas nozīmē, ka nav vēlams pieļaut, ka telefona izlāde ir zemāka par 20%. Optimālais uzlādes līmenis ir 80%. Tas var palielināt akumulatora darbības laiku, jo “dziļie uzlādes cikli” ātrāk nolietos bateriju un samazinās tās darbības ilgumu.

Pēc būtības ir tā – brīdī, kad uzlādējat akumulatoru līdz pilniem 100%, tas tiek uzskatīts par vienu uzlādes ciklu. Bet, ja telefons ir uzlādēts tikai līdz 80% un tiek izlādēts līdz 20%, tad nākamajā dienā atkal uzlādēts līdz 80% (un izlādēts līdz 20%), tas viss skaitās kā viens uzlādes cikls.

Taču šeit jāņem vērā divas nianses. Vai 60% uzlādes līmenis ir pietiekams, lai ierīce izturētu visu dienu? Šajā gadījumā viss ir atkarīgs no tā, cik intensīvi telefons tiek lietots. “20-80 taktiku” var palīdzēt piekopt dažādas lietotnes, piemēram, “Battery Charge Limit”, kas lietotājam paziņos par konkrēta uzlādes līmeņa sasniegšanu.

Pastāv vēl viena, alternatīva uzlādes taktika, kas zināma kā “50-70”. Tās princips paredz, ka izlāde nedrīkst nokristies zem 50%, bet uzlāde – pārsniegt 70%. Tiek uzskatīts, ka šāda pieeja var teju dubultot akumulatora dzīvildzi.

Tiesa gan, izmantojot šādu taktiku, telefonu nāksies lādēt vairākas reizes dienā, tādēļ metode ir izdevīgāka tiem, kam jebkurā brīdī ir iespējams uzlādēt savu tālruni. Un šajā gadījumā ir ļoti grūti iztikt bez akumulatora uzlādes līmeni kontrolējošām lietotnēm.

Tādējādi, kontrolējot ne tikai uzlādes/izlādes līmeni, bet arī ierīces temperatūru, ir iespējams pagarināt akumulatora lietošanas ilgumu.

Gadījumā, ja akumulators ātri izlādējas un ir grūti iztikt visu dienu, var veikt akumulatora kalibrēšanu. Tāpat svarīgi ik pa laikam restartēt tālruni. Tas noteikti nav nekas slikts, jo, kā rāda pieredze, tas telefonam ir veselīgi.

Galvenie padomi, kā labāk lādēt akumulatoru

Jāizvairās no pilna uzlādes cikla (0-100%) un uzlādes visas nakts ilgumā. Tā vietā labāk lādēt tālruni regulāri un “ne līdz galam”.

Lādēšanas beigšana 80-90% līmenī ir labāka nekā akumulatora uzlādēšana pilnībā.

Ātrās uzlādes tehnoloģijas palīdz ieekonomēt iztērēto elektroenerģiju, it īpaši, ja uzlādējamā ierīce ir vēsa.

Karstums ir akumulatora lielākais ienaidnieks. Ierīcei uzlādes laikā jāļauj “elpot”, tas ir, to nedrīkst ne ar ko apsegt, tāpat nav vēlams to turēt karstā vietā.

Uzlādes laikā nav vēlams spēlēt “prasīgas spēles”, veikt video straumēšanu, kā arī citādi intensīvi noslogot akumulatoru, jo šajā brīdī ierīce uzsilst.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu